Δύο ακόμη ληστείες τραπεζών στην Αθήνα

Δύο ακόμη ληστείες τραπεζών στην Αθήνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ακόμα ληστείες τραπεζών έγιναν χθες στην Αθήνα, με συνολική λεία 13.000 ευρώ. H εξέλιξη αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τις Αρχές, αλλά και τις τράπεζες, καθώς από τις αρχές του έτους οι ληστείες σε υποκαταστήματα στην Αττική πλησιάζουν τις εκατό, αριθμό-ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας.

Η πρώτη από τις ληστείες διαπράχθηκε στις 10 π.μ. χθες σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Πειραιώς 209. Τρία άτομα φορώντας κουκούλες εισήλθαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιών πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το ποσό των 10.000 ευρώ από τα δύο ταμεία. Κατόπιν ο ένας επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και οι άλλοι δύο συνάντησαν ένα τρίτο άτομο και διέφυγαν πεζή.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, άγνωστο άτομο φορώντας κράνος εισήλθε στο υποκατάστημα της Alpha Bank στην οδό Πεντέλης 39A. Με την απειλή όπλου ακινητοποίησε πελάτες και υπαλλήλους, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην τράπεζα και απέσπασε 3.000 ευρώ. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. H αστυνομία διενεργεί προανάκριση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή