Καθηγητές στα σχολεία μέχρι το τέλος ωραρίου

Καθηγητές στα σχολεία μέχρι το τέλος ωραρίου

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο «ελαστικό» καθεστώς εργασίας των εκπαιδευτικών δίνει το υπουργείο Παιδείας, υποχρεώνοντάς τους στο αυτονόητο, δηλαδή να παραμένουν στο σχολείο έως το τέλος του ωραρίου, ακόμη και εάν έχουν ολοκληρώσει τις προσωπικές τους ώρες διδασκαλίας, προκειμένου να αξιοποιούνται σε άλλες, συναφείς προς το εκπαιδευτικό έργο υπηρεσίες, οι οποίες θα ορίζονται από τον διευθυντή του σχολείου. Με την ίδια απόφαση, που θεωρείται από τους ιθύνοντες του υπουργείου απαραίτητο βήμα για την ποιοτική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δίνεται η δυνατότητα στους διευθυντές εκπαίδευσης να αποσπούν εκπαιδευτικούς για διαστημα δύο μηνών σε σχολεία όπου υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, καθώς και να αποφασίζουν τη διάθεση των εκπαιδευτικών που δεν συμπληρώνουν το υποχρεωτικό ωράριο διδασκαλίας, «σε αντίστοιχες προς την ειδικότητα υπηρεσίες του δημόσιου τομέα του ιδίου νομού».

Τα νέα μέτρα προκαλούν την αντίδραση της διοίκησης της ΟΛΜΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη προσανατολιζόμενη σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. «Δεν θέλουμε την ομηρεία των εκπαιδευτικών αλλά τη συνεργασία τους για την ποιοτική αναβάθμιση του σχολείου», δήλωσε στην «K» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή