Καταγγελίες για σκάνδαλο στα Ανω Λιόσια

Καταγγελίες για σκάνδαλο στα Ανω Λιόσια

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οικονομικές ατασθαλίες εκατοντάδων εκατομμυρίων, υπερτιμολογήσεις των εργασιών, παρατυπίες και κακοτεχνίες καταγγέλλουν οι αρμόδιοι ελεγκτές του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο πόρισμά τους που αφορά την κατασκευή του Βιοτεχνικού Πάρκου στα Ανω Λιόσια, ενώ για τη συγκεκριμένη υπόθεση -που εκκρεμεί ενώπιον της 9ης ειδικής ανακρίτριας- κατηγορούνται για απάτη και απιστία ο δήμαρχος A. Λιοσίων Νίκος Παπαδήμας καθώς και μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Το Βιοτεχνικό Πάρκο είχε προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε έκταση 360 στρεμμάτων με συγχρηματοδότηση του υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ανάδοχος του έργου ήταν η Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Εργων Ανω Λιοσίων Αττικής, η οποία επιλέχθηκε χωρίς διαγωνισμό από τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο. O λόγος; Προφανώς γιατί πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, διευθυντής ο πολιτικός μηχανικός Θρασύβουλος Μπολότσης και μέλη διάφοροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Πέραν των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομίας και του ΣΔΟΕ καθώς και ο εισαγγελέας διαπίστωσαν ισχυρές ενδείξεις απάτης και κακοδιαχείρισης των κονδυλίων. Πρόσφατα, στη δικογραφία προστέθηκε και το πόρισμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, στο οποίο αναφέρονται ενδεικτικά υπερτιμολογήσεις των εργασιών με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός του Δικτύου Οδοποιίας να ανέλθει στα 202 εκατ. αντί 134 εκατ. δρχ., καθώς και σοβαρές ελλείψεις στις μελέτες όλου του έργου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή