Χιόνια και σήμερα, αλλά με λιγότερο κρύο

Χιόνια και σήμερα, αλλά με λιγότερο κρύο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στις συγκοινωνίες, αλλά και την αίσθηση ότι τα φετινά Χριστούγεννα μπορεί όντως να έχουν… χιόνια στο καμπαναριό, όπως τα θέλει η παράδοση και το πνεύμα των ημερών, δημιούργησαν οι χθεσινές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Οι μετεωρολόγοι, πάντως, εκτιμούν ότι οι καιρικές συνθήκες πρόκειται να βελτιωθούν σε ολόκληρη τη χώρα από αύριο το βράδυ.

Τα χιόνια έφτασαν προ των πυλών της Θεσσαλονίκης: στον Χορτιάτη, στο Φίλυρο και στο Ωραιόκαστρο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματα που κινούνται στον δρόμο Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου, αλλά και στις περιοχές Σοχού και Αρδαμερίου Θεσσαλονίκης.

Στη Δυτική Μακεδονία, χιόνι έπεσε μέσα στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. H χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων θεωρείται απαραίτητη σε ολόκληρο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο των δύο νομών, καθώς και στο ορεινό οδικό δίκτυο των Γρεβενών και της Καστοριάς. Στην Κεντρική Μακεδονία, χιόνια έπεσαν στη βόρεια Χαλκιδική, στα ορεινά των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Κιλκίς, και η Τροχαία συνιστά χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για όλα τα οχήματα που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ο καιρός βελτιώνεται

Πάντως, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από σήμερα το βράδυ οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν, προς τέρψιν των εκδρομέων των Χριστουγέννων. Οι θυελλώδεις άνεμοι, που θα φτάσουν σήμερα στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ, θα εξασθενήσουν σταδιακά από τις βραδινές ώρες, όπως και οι ασθενείς χιονοπτώσεις που θα σημειωθούν σήμερα στις ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας, τη Θράκη και τη Μακεδονία, που θα περιοριστούν μετά το μεσημέρι στη βόρεια Κρήτη. Σύμφωνα με την EMY, αύριο ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα και η θερμοκρασία, κυρίως την ημέρα, θα σημειώσει άνοδο. Οι οδηγοί όμως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τη νύκτα και νωρίς το πρωί θα σημειώνεται παγετός, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή