«Καραβιές» λαθρομεταναστών στη θάλασσα

«Καραβιές» λαθρομεταναστών στη θάλασσα

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις ακτές του Μαντουδίου και της Χιλιαδούς Ευβοίας «προσάραξε» το όνειρο για μια καλύτερη ζωή δεκάδων λαθρομεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν πάνω σε δύο…«σαπιοκάικα» τα οποία λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών παρουσίασαν εισροή υδάτων και ημιβυθίσθηκαν λίγα μόλις μέτρα από την ακτή. Οι περισσότεροι στάθηκαν τυχεροί, πάνω από 98 άτομα -κατά τους Λιμενικούς- και κατάφεραν να βγουν στην ακτή, όμως τέσσερις λαθρομετανάστες πνίγηκαν στα ταραγμένα νερά του Αιγαίου. Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι λιμενικές αρχές, από αέρος και θαλάσσης, συνέχιζαν τις έρευνες στις περιοχές του Μαντουδίου, του Λιμνιώνα και της Χιλιαδούς Ευβοίας για τον τυχόν εντοπισμό και άλλων λαθρομεταναστών.

Οι πρώτοι λαθρομετανάστες εντοπίσθηκαν στις 7 χθες το πρωί στην περιοχή Κυμάσι Μαντουδίου από κατοίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν τις αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές. Αμέσως, στην περιοχή έφθασαν δυνάμεις οι οποίες συνέλαβαν συνολικά 70 λαθρομετανάστες, ενώ κατά τη διάρκεια των ερευνών στη θάλασσα βρέθηκε να ανασύρθηκε, δυστυχώς νεκρός, ένας άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών. Κατά δήλωση των λαθρομεταναστών, χθες τα ξημερώματα κι ενώ το σκάφος προσέγγιζε στην ακτή σημειώθηκε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα ορισμένοι λαθρομετανάστες -άγνωστο όμως πόσοι- να πέσουν στη θάλασσα. Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού, κανείς από τους διασωθέντες λαθρομετανάστες δεν γνώριζε τον ακριβή αριθμό των ατόμων που επέβαιναν στο σκάφος και για τον λόγο αυτό οι αρχές φοβούνται το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι, οι οποίοι δύσκολα θα καταφέρουν να επιβιώσουν στη θάλασσα με καιρό 8 και 9 μποφόρ.

Το δεύτερο μέτωπο «στήθηκε» στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Χιλιαδούς Ευβοίας και της παραλίας του Λιμνιώνα, όπου χθες το μεσημέρι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν 28 άτομα μεταξύ των οποίων και οι δύο Τούρκοι διακινητές, ενώ το σκάφος που τους μετέφερε βρέθηκε ημιβυθισμένο σε απόσταση ενός μιλίου από την ακτή. Αργά χθες το μεσημέρι το πλήρωμα ενός ελικοπτέρου super puma που συμμετείχε στις έρευνες εντόπισε στη θάλασσα τρία πτώματα, τα οποία ανήκουν σε λαθρομετανάστες.

Οι έρευνες των λιμενικών αρχών διεξήχθησαν χθες υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς η ένταση του ανέμου έφθανε τα 8 μποφόρ και συνεχίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή