Σιωπηλή διαμαρτυρία κατά τρομοκρατίας

Σιωπηλή διαμαρτυρία κατά τρομοκρατίας

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνοώντας το δριμύ ψύχος και την έντονη βροχόπτωση, περίπου 300 άτομα έλαβαν μέρος χθες στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας, που έγινε από τις 7 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με πρωτοβουλία της ομάδας «Ως εδώ». Οι συγκεντρωθέντες, ανάμεσά τους πολύ συγγενείς θυμάτων, συμμετείχαν στη σιωπηλή διαμαρτυρία κρατώντας λευκά κεριά. Για πρώτη φορά σε ανάλογη εκδήλωση έλαβαν μέρος και συγγενείς των Ρίτσαρντ Γουέλς και Τζορτζ Τσάντες. H Αλεξία Μπακογιάννη, ο Γιώργος Μομφερράτος και η Αλεξάνδρα Ρουσέτη ανέγνωσαν κατάλογο με τα ονόματα όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας στη χώρα μας, των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους χτυπημένοι είτε από σφαίρα είτε σε κάποια έκρηξη. Στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες κράτησαν ενός λεπτού σιγή. Κατόπιν, στη μνήμη των θυμάτων εψάλη δέηση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Καραμανλής, ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. K. Μητσοτάκης και πολλοί βουλευτές. Συμμετείχαν επίσης οι πρέσβεις των ΗΠΑ κ. T. Μίλερ και της Βρετανίας κ. Ντ. Μάντεν.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, οι συμμετέχοντες ανήρτησαν δύο πανό με το σήμα τού «Ως εδώ». Διατύπωσαν δε το αίτημά τους για συνέχιση των ερευνών, ώστε να υπάρξει πλήρης εξάρθρωση της εγχώριας τρομοκρατίας. Αυτό που με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων είναι ότι πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν ακόμη τους θύτες, που αφαίρεσαν τη ζωή των δικών τους ανθρώπων, ενώ ακόμη και οι συγγενείς των θυμάτων της «17 Νοέμβρη», οι οποίοι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις έχουν μάθει ποιος ήταν εκείνος που τράβηξε τη σκανδάλη, κάνουν λόγο για αναπάντητα ερωτήματα και για σκοτεινά σημεία, τα οποία θα πρέπει πλήρως να φωτισθούν. Οι εκδηλώσεις της ομάδας «Ως εδώ» έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το θέμα της τρομοκρατίας και μέσω αυτών έχουν βγει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια οι συγγενείς των θυμάτων, που επί σειρά ετών έμειναν στην αφάνεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή