Ταξιδιωτικα Νεα

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ BPABEIA 2002

Τα βραβεία «End-of-Year» για το 2002, που καλύπτουν σχεδόν όλο το εύρος των αεροπορικών ταξιδίων δημοσίευσε πρόσφατα ο οργανισμός Skytrax. Σχετικά λοιπόν με τις υπηρεσίες εδάφους, το βραβείο αποτελεσματικότερου προσωπικού στις υπηρεσίες check-iκέρδισε η ιαπωνική All NippoAirways, το βραβείο για το καλύτερο Lounge κέρδισε η Emirates, για την αίθουσα της στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ενώ το βραβείο για το καθαρότερο αεροδρόμιο απέσπασε το Ιncheoτης Σεούλ. Στην κατηγορία «τι δεν άρεσε στα αεροδρόμια του κόσμου», η Air India είχε τις χειρότερες υπηρεσίες check-in, το Heathrow του Λονδίνου είχε τη χειρότερη σύνδεση μεταξύ των διαφορετικών τελικών σταθμών (Terminals), ενώ οι πιο χρονοβόροι έλεγχοι ασφαλείας έγιναν στο διεθνές αεροδρόμιο του Λος Αντζελες. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα βραβεία που αφορούν στις υπηρεσίες που παρέχονται εν πτήσει. Αποτελεσματικότερο προσωπικό αναδείχθηκε αυτό της Asiana Airlines, συνεπέστερο αυτό της Singapore Airlines, ενώ British και Air New Zealand απέσπασαν τα βραβεία αναπαυτικότερων καθισμάτων στη διακεκριμένη και την οικονομική θέση αντίστοιχα. Ξεχωριστή θέση στην αξιολόγηση έχει και η Ολυμπιακή για το γεγονός ότι τα πληρώματα της καπνίζουν στις πτήσεις που απαγορεύεται το κάπνισμα…

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων πλήρωσαν οι Ελληνες καταναλωτές το 2002. Σε ό,τι αφορά τα ταξίδια με πλοίο, η αύξηση των ναύλων διαμορφώθηκε στο 8%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στα αεροπορικά εισιτήρια άγγιξε το 35%. Το συγκεκριμένο ποσοστό διαμορφώθηκε όχι από ανατιμολογήσεις αλλά από κατάργηση των φθηνών ναύλων από τις αεροπορικές εταιρείες.

ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ XPONIA ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ, TO 2002

Παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, το 2002 ήταν μια από τις ασφαλέστερες χρονιές, σε ό,τι αφορά τα αεροπορικά δυστυχήματα. Σε ολόκληρο τον κόσμο συνέβησαν 19 θανατηφόρα ατυχήματα, αριθμός που αποτελεί «θετικό ρεκόρ» της τελευταίας δεκαετίας. Την επιτυχία πιστώνονται η βελτιωμένη τεχνολογία, τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, η τύχη αλλά και η μείωση της εναέριας κυκλοφορίας κατά 10%, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

ΔΩΡΕΑΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ

Οι επιβάτες της AustriaAirlines που ταξιδεύουν μέσω Βιέννης προς κάποιον άλλο προορισμό του εξωτερικού, κερδίζουν δωρεάν διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων της αυστριακής πρωτεύουσας. H προσφορά εντάσσεται στο πρόγραμμα της Austria«Vienna oUs», που εφαρμόστηκε με επιτυχία το 2002 και το οποίο θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο και το τρέχον έτος, για τους επιβάτες της business class.

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ KAI ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην κατασκευή πολυτελούς οινοποιείου με δυνατότητα επισκεψιμότητας και διαμονής προχωρά η εταιρεία ΣΑΛΑΣΚΟ, συμφερόντων κ. Γιώργου Κοκοτού και του προέδρου του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα. Το νέο πρωτοποριακό συγκρότημα κατασκευάζεται σε έκταση 80 στρεμμάτων στην περιοχή της Νεμέας και στην τελική του μορφή -θα ολοκληρωθεί μετά το 2004- θα περιλαμβάνει εκτός από οινοποιείο, 27 μπάνγκαλοους, πισίνα και δοκιμαστήριο κρασιών. Το μοντέλο οινοποιείου-ξενοδοχείου είναι διαδεδομένο σε χώρες του εξωτερικού, ιδιαίτερα στη Γαλλία.

ΑΤΜ ΣΤΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ

Ευκολότερη πρόσβαση στα χρήματα τους θα έχουν όσοι επισκέπτονται την Ιαπωνία, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει αυτόματα μηχανήματα ανάληψης (ATM) στα 21.000 ταχυδρομεία ολόκληρης της χώρας. Τα νέα μηχανήματα θα είναι «συμβατά» με τα διεθνή δίκτυα Cirrus Plus, Maestro και Visa, ωστόσο χρειάζεται προσοχή στις ώρες λειτουργίας τους καθώς πολλά από αυτά ακολουθούν το ωράριο των τραπεζών.

Γιαννησ Σουλιωτησ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή