Πόσο ρατσιστές είναι οι Ελληνες υπάλληλοι;

Πόσο ρατσιστές είναι οι Ελληνες υπάλληλοι;

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον ρατσισμό των περισσότερων υπαλλήλων των κρατικών αλλά και των εθελοντικών οργανισμών, που διαχειρίζονται και κατανέμουν τα κοινωνικά δικαιώματα και τους πόρους στο μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό στη χώρα μας, έφερε στην επικαιρότητα Ημερίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μορφολογίας και Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Ατυπες μορφές μεταναστευτικής πολιτικής και στρατηγικές ένταξης».

Πρόκειται για τα αποτελέσματα τριετούς (2000 – 2002) διακρατικής πανεπιστημιακής έρευνας (Ιταλία, Βρετανία, Γερμανία, Ελλάδα) στο πλαίσιο του Προγράμματος ΙΑΡΑSΙS με επιστημονική υπεύθυνη για την Ελλάδα την καθηγήτρια και πρόεδρο του ΚΕΚΜΟΚΟΠ κ. Κούλα Κασιμάτη.

Συνοψίζοντας την εισήγηση του -αποκαλυπτική για τις ρατσιστικές αντιλήψεις των υπαλλήλων, όπως προκύπτουν μέσα από τις συνεντεύξεις τους- ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας λέκτωρ κ. Ι. Ψημμένος διευκρίνισε ότι παρουσίασε τις πλέον ήπιες απόψεις τους και υπογράμμισε ότι από τους υπαλλήλους «έχει δημιουργηθεί μια άτυπη διακριτική πολιτική απέναντι στους μετανάστες» με την οποία τους κατηγοριοποιούν με βάση τα εθνικά χαρακτηριστικά τους και την προσαρμοστικότητά τους στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας. Χρ. Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή