Οι μάρτυρες υπεράσπισης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώην υπουργός Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, ο Κώστας Ζουράρις και ο καθηγητής του ΕΜΠ Βένιος Αγγελόπουλος είναι ορισμένα από τα πρόσωπα που έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη της 17N. O πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μιχάλης Μαργαρίτης εκφώνησε χθες συνολικά 230 μάρτυρες υπεράσπισης, ωστόσο η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί τις επόμενες ημέρες.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κατηγορούμενος με την «πολυπληθέστερη» υπεράσπιση είναι ο Γιάννης Σερίφης, ο οποίος πρότεινε 45 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων καθηγητές πανεπιστημίων, αλλά και γνωστούς συνδικαλιστές. Ως μάρτυρες υπεράσπισης του κ. Σερίφη θα καταθέσουν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ο Μανώλης Γλέζος, ο Χρήστος Μπίστης, ο Γρηγόρης Καλομοίρης, ο Αλέκος Βερναδάκης αλλά και ο γνωστός από τις συνεχείς τηλεοπτικές του εμφανίσεις Αργύρης Τσακαλίας, στενός συγγενής των αδελφών Ξηρών.

Ο Σωτήρης Κονδύλης είναι ο κατηγορούμενος με το δεύτερο μεγαλύτερο υπερασπιστικό μπλοκ (42 μάρτυρες θα καταθέσουν για την υπεράσπισή του), ενώ ακολουθεί ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, με 35 μάρτυρες. Τον Γιωτόπουλο θα υπερασπιστούν, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Ζουράρις, ο Γιώργος Καραμπελιάς, ο Ευτύχιος Μπιτσάκης, ο Ευγένιος (Βένιος) Αγγελόπουλος, ο Δημήτρης Σκαρπαλέζος, η σύντροφός του Μαρί-Τερέζ Πεϊνό καθώς και αρκετοί Γάλλοι. Γάλλους μάρτυρες έχει προτείνει και ο Θεολόγος Ψαραδέλλης, μεταξύ των οποίων και ο ευρωβουλευτής Αλέν Κριβίν.

Δεκαπέντε μάρτυρες θα καταθέσουν ως υπεράσπιση του Βασ. Τζωρτζάτου (πολλοί εκ των οποίων μέλη του Δικτύου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα), δεκατρείς για τον Πάτροκλο Τσελέντη, δώδεκα μάρτυρες υπεράσπισης πρότεινε ο Νικόλαος Παπαναστασίου, δέκα ο Δημήτρης Κουφοντίνας, εννέα η Αγγελική Σωτηροπούλου (μεταξύ των οποίων και την κ. Βαγγελιώ Βογιατζή), οκτώ ο Διονύσιος Γεωργιάδης, οκτώ ο Ανέστης Παπαναστασίου και πέντε ο Θωμάς Σερίφης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή