15 στον εισαγγελέα για τα έκτροπα

15 στον εισαγγελέα για τα έκτροπα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Πάτρα προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της και να ξεχάσει. Να ξεχάσει τα πρωτοφανή αίσχη που αμαύρωσαν -την ώρα που η πόλη προετοιμάζεται για «Ολυμπιακή πόλη» το 2004 και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2006- τον πλέον γνωστό θεσμό, το καρναβάλι.

Οι βιαιοπραγίες, οι λεηλασίες και οι εμπρησμοί από ομάδες νεαρών τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας προκάλεσαν ένα ισχυρό χτύπημα και οι κάτοικοι της πόλης ζητούν από τώρα λήψη μέτρων, ώστε «κάτι τέτοιο να μην επαναληφθεί» γιατί ο θεσμός του καρναβαλιού αποτελεί μία σημαντικότατη πηγή εσόδων για τις επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, τα έσοδα από το καρναβάλι υπερβαίνουν τα εννέα εκατ. ευρώ, αν και εφέτος η κίνηση ήταν μειωμένη περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι.

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά την μεγάλη και κεφάτη παρέλαση, καθώς και την φαντασμαγορική τελετή λήξης, δεν εξέπληξαν όσους παρακολουθούσαν από κοντά τα όσα συνέβαιναν τα τελευταία τρία χρόνια στην πλατεία Γεωργίου. Νεαροί είχαν προκαλέσει και στο παρελθόν μικροεπεισόδια τα οποία δεν είχαν πάρει έκταση. Τα άτομα που συγκεντρώνονται στην πλατεία Γεωργίου συνήθως δεν έχουν εξασφαλίσει κάποιο κατάλυμα. Ετσι δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, που έγινε θλιβερή πραγματικότητα φέτος με τη… βοήθεια του αλκοόλ. Καταστήματα σπασμένα και λεηλατημένα, αυτοκίνητα καμένα και ζημιές σε τράπεζες και εισόδους πολυκατοικιών συνέθεσαν ένα σκηνικό τρόμου. Από την Αστυνομία συνελήφθησαν 15 άτομα, αν και στα επεισόδια συμμετείχαν πολύ περισσότεροι. Οι συλληφθέντες είναι όλοι φοιτητές από την Αθήνα και την Κύπρο και ένας είναι ιδιωτικός υπάλληλος από την Πάτρα. Χθες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και στην ανακρίτρια απ’ όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο. Οι δύο αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και οι υπόλοιποι 13 σε βαθμό πλημμελήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή