ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλληλοκατηγορίες πλοιάρχων εν όψει του πορίσματος

Στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η δίκη για το ναυτικό ατύχημα της περασμένης Παρασκευής στο θαλάσσιο χώρο Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου έως τότε το Λιμεναρχείο Πατρών να συντάξει ειδική έκθεση για τα αίτια του συμβάντος. Στο ατύχημα τραυματίστηκε σοβαρά ο εισπράκτορας του φέρι μποτ «Μιαούλης» Διονύσης Λιανός, ο οποίος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Οι δύο πλοίαρχοι, του «Μιαούλη» Πέτρος Κιρινής και του «Ροξολάνα» Βλαντιμίρ Ισετσένκο επιρρίπτουν, μέσω των συνηγόρων τους, ευθύνες ο ένας στον άλλον για τη σύγκρουση.

Νεκρός ναυτικός, σώοι άλλοι δύο

Νεκρός ανασύρθηκε αργά χθες το απόγευμα από τη θάλασσα ο 58χρονος Πέτρος Καβούρης, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη άτομα επέβαιναν στο αλιευτικό «Μαρία I», το οποίο κινδύνευσε να βυθισθεί λόγω εισροής υδάτων, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή, 30 ναυτικά μίλια νοτίως των Καλών Λιμένων Κρήτης. Οι δύο άλλοι ναυτικοί, ο 58χρονος Διονύσης Καράμπαλης κι ένας Αιγύπτιος, μεταφέρθηκαν σώοι στην ξηρά με ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Το αλιευτικό είχε μείνει ακυβέρνητο από προχθές το βράδυ, αλλά οι ναυτικοί ζήτησαν βοήθεια, μόλις χθες, όταν στην περιοχή χειροτέρευσαν οι καιρικές συνθήκες.

Εδώλιο για τρεις

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται οι Θ. Τράιος Ευ. Σμυρλής και N. Λαμπάδας, που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (γκαζάκια). O πρώτος φέρεται να τοποθέτησε γκαζάκια στην είσοδο της οικοδομής όπου στεγάζεται το γραφείο του κ. Ευ. Βενιζέλου και σε γραφεία κατασκηνώσεων στις 40 Εκκλησιές, ενώ οι δύο άλλοι κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε χώρο στάθμευσης υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς κι επιχείρησαν να πετάξουν μολότοφ σε χώρο της ΔΕΘ, την επέτειο του Πολυτεχνείου του 2001.

O 15χρονος με τα 200 ευρώ

Δεκαπεντάχρονος από την Αλβανία συνελήφθη με πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ. O ανήλικος έδωσε το χαρτονόμισμα σε περίπτερο στην οδό Τσιμισκή 2, θέλοντας να αγοράσει μικροπράγματα. O ιδιοκτήτης του περιπτέρου κατάλαβε ότι επρόκειτο για πλαστό και ειδοποίησε την αστυνομία. O 15χρονος αφέθη ελεύθερος έπειτα από εντολή του εισαγγελέα.

Σωτήρια έπεμβαση αστυνομικού

Η τυχαία διέλευση ενός εκτός υπηρεσίας ανθυπαστυνόμου, που υπηρετεί στο A.T. Αγίων Αναργύρων, απέτρεψε την αρπαγή και πιθανή κακοποίηση ενός οκτάχρονου το βράδυ της Κυριακής. Το αγοράκι βρισκόταν έξω από το σπίτι του στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Παλαμά στους Αγίους Αναργύρους, όταν το επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό του ο 28χρονος Ιωάννης Μπέτσης. O ανθυπαστυνόμος Ανδρέας Ντόλιας καταδίωξε το όχημα, αναγκάζοντας τον δράστη να ελευθερώσει το παιδάκι, ενώ συγκράτησε τον αριθμό του αυτοκινήτου κι έτσι εντοπίστηκε ο δράστης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή