ΣΥΝΤΟΜΑ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μουσικοθεραπεία για αυτιστικά άτομα

Πρόγραμμα μουσικοθεραπείας Nordoff Robbins εφαρμόζεται σε 18 άτομα με αυτισμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Μονάδα Αυτιστικών Ατόμων «Ελπίδα», που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άτομα με αυτισμό ηλικίας 8 – 29 ετών και όπως και στην υδρομουσικοκινητική, κάθε περίπτωση για τον θεραπευτή θεωρείται ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μ. Χίτογλου-Αντωνιάδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΑΠΘ, με βάση τις μελέτες των τελευταίων χρόνων η συχνότητα του «αμιγούς αυτισμού» αυξήθηκε από 5:10.000 σε 20:10.000 άτομα.

Συμμετέχει και η ΟΣΥΠΑ

Τη Δευτέρα 19 Μαΐου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ (με συνακόλουθο αναστάτωση στις πτήσεις) που προγραμματίστηκε αμέσως μετά την άρνηση της κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα του νέου μισθολογίου. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται και για την αιφνιδιαστική αναμόρφωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος όλων των δημοσίων υπαλλήλων, αφού με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνονται οι εισφορές τους, περικόπτονται τα επιδόματα και περιορίζονται οι αμοιβές των υπερωριών.

Με «καυτή» ατζέντα

Οικονομικά και θεσμικά ζητήματα θα εξετασθούν στη σύνοδο των προέδρων των TEI, η οποία πραγματοποείται αύριο Παρασκευή στο Μεσολόγγι. Ειδικότερα, στην ατζέντα της συνόδου περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- η αξιολόγηση των TEI, τα ερευνητικά προγράμματα και η αυτοδύναμη διεξαγωγή των μεταπτυχιακών προγραμμάτων

Μεγάλη μείωση σπουδαστών

Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των σπουδαστών στα ιδιωτικά Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαίδευτήρια (TEE). Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, από τους 10.154 μαθητές του σχολικού έτους 2001 – 2002, μόνον 6.675 συνεχίζουν το τρέχον έτος, με αποτέλεσμα η μείωση να είναι της τάξης του 34,26%. Σταθερό πληθυσμό μαθητών διατηρούν μόνον οι σχολές κομμωτικής. Χωρίς αυτές η μείωση στα υπόλοιπα TEE αγγίζει το 60%. O πρόεδρος της Ομοσπονδίαε Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) κ. Μιχάλης Κουρουτός ανέφερε στην «K» ότι η κατάσταση στα ιδιωτικά TEE είναι μη αναστρέψιμη, τονίζοντας ότι πολλοί καθηγητές δεν έχουν πληρωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή.

Την Κυριακή ο τελικός

Στην τελική φάση εισέρχεται το 10ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σταυρολέξου την προσεχή Κυριακή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου θα διαγωνισθούν 650 προκριθέντες από την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν 1 ώρα και 40 λεπτά για να λύσουν ένα σταυρόλεξο, το οποίο θα κληρωθεί εκείνη τη στιγμή ανάμεσα σε τρία άγνωστα. Το άψογα λυμένο σταυρόλεξο συγκεντρώνει 100 βαθμούς. Το εφετινό πρωτάθλημα διοργανώνουν 11 περιοδικά πνευματικών ασκήσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή