Εισιτήριο AEI – TEI για μαθητές του Μακροχωρίου

Εισιτήριο AEI – TEI για μαθητές του Μακροχωρίου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοι οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου Μακροχωρίου της Ημαθίας, του δήμου που θρήνησε 21 θύματα-μαθητές στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, θα εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές πλην της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης.

Οπως ανέφερε χθες στην «K» η αναπληρώτρια διευθύντρια του Λυκείου Μακροχωρίου κ. Μαρία Δημητρούδη, φέτος στις πανελλήνιες εξετάσεις συμμετοχή δήλωσαν 45 μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ενώ όπως διευκρίνισε στην «K» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιος Τσουροπλής, η ρύθμιση δεν αφορά τους 14 αποφοίτους, που θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις

Σύσσωμη η Βουλή

Σύσσωμη η Βουλή αποδέχθηκε τη σχετική τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου ως ελάχιστη συνεισφορά για μία στιγμιαία ανακούφιση των οικογενειών που επλήγησαν.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι συγκεκριμένοι μαθητές αρκεί απλώς να λάβουν απολυτήριο και να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο (από 21 έως 30 Ιουλίου). Θα πρέπει, βέβαια, για λόγους συνταγματικής ισότητας, να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για τα AEI – TEI. Δεν θα πάρουν μέρος, όμως, στις εξετάσεις των ενδοσχολικών μαθημάτων, για τα οποία θα ισχύσει ο μέσος όρος της προφορικής τους βαθμολογίας.

Για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δημιουργείται ειδική κατηγορία θέσεων 0,5% επιπλέον των εισακτέων ανά τμήμα, στα οποία θα εισαχθούν ανεξαρτήτως βαθμολογίας, η οποία όμως θα διαδραματίσει ρόλο στην κατάταξη στις σχολές ανάλογα με τη σειρά προτίμησής τους.

Εξάλλου ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του προέδρου της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνη να αναλάβει η Βουλή την ανακαίνιση του κτιρίου της παλαιάς Κοινότητας Μακροχωρίου, όπου θα στεγασθεί η νέα δημοτική βιβλιοθήκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή