Και δίαιτα εκ… προμελέτης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περί διαίτης μετ’ εντάσεων και αιχμηρών σχολίων ο λόγος στη δίκη της 17χθες, με τους εισαγγελείς της έδρας κ. Χρ. Λάμπρου και Βασ. Μαρκή να αναρωτιούνται για τον τρόπο με τον οποίο ο Χριστόδουλος Ξηρός έχασε κιλά αλλά και για τις… οικογενειακές του σχέσεις με τον Τούρκο Οζτούρκ Γιανούζ, ο οποίος έχει πεθάνει από καρδιακή προσβολή και φέρεται να συμμετείχε στη 17N. Οι ερωτήσεις προκάλεσαν εντύπωση στον πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ένα μειδίαμα όταν ο Χρ. Ξηρός απεκάλεσε τον κ. Λάμπρου «επίτροπο».

Επίθεση Χριστόδουλου

Ο «απρόσμενος» διάλογος που ακολουθεί ξεκίνησε όταν ο Χριστόδουλος Ξηρός ζήτησε τον λόγο για να σχολιάσει την κατάθεση του προϊσταμένου των ΕΛΤΑ Αιγάλεω κ. Στέφανου Γρίβα, ο οποίος αναγνώρισε τους Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό καθώς και τον Θεολόγο Ψαραδέλλη ως δράστες της ληστείας, το 1991.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Κύριε Γρίβα, ήρθε κι ένας άλλος ρουφιάνος εδώ, ένας ταξιτζής Δημόπουλος, επαγγελματίας αναγνωριστής… Εχετε καμία συγγένεια ή συμμετείχατε στο ίδιο σεμινάριο;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ (ΛΑΜΠΡΟΥ): Σας παρατηρώ τον τελευταίο καιρό και ερωτώ πώς αποκτήσατε τόσο καλή σιλουέτα;

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι ρωτάμε τώρα;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Προσπάθησε να αλλάξει την εμφάνισή του για να μην τον αναγνωρίζουν… Πώς αδυνατίσατε;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Από την καλοπέραση….

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μήπως κάνατε δίαιτα, για να αλλάξετε εμφάνιση; Ακούσαμε ένα μάρτυρα που έλεγε για πιο κοντό λαιμό…

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Κονταίνει ο λαιμός με τη δίαιτα; Καλά εδώ βέβαια ακούσαμε και χειρότερα. Οτι είμαι 1,67, κύριε… επίτροπε!

Μάλιστα, ενώ κατέθετε η μάρτυρας κ. Βασ. Κιορόγλου σχετικά με την υπόθεση της ληστείας των ΕΛΤΑ Αιγάλεω, ο εισαγγελέας ζήτησε από τον Χριστόδουλο Ξηρό να σηκωθεί επάνω προκειμένου να τον παρατηρήσει καλύτερα η μάρτυρας. Τότε εκείνος φούσκωσε την κοιλιά και τα μάγουλά του προκειμένου να φαίνεται πιο παχύς…

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής εισαγγελέας απηύθυνε ερωτήσεις στον Χριστόδουλο Ξηρό σχετικά με τον Οζτούρκ Γιανούζ ή «Αποστόλη» ή «Στέφανο».

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Γνωρίζετε κάποιον Μιχαήλ Κουτούπη;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Είναι ξάδελφός μου…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κάποιον Τούρκο με ελληνικό όνομα «Αποστόλη»;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Οχι…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Οζτούρκ;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Είμασταν κατά κάποιο τρόπο φίλοι…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Μήπως τον έχετε βαπτίσει εσείς ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σας;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Δεν ξέρω… Νομίζω τον βάφτισαν Στέφανο… Πέθανε από καρδιακή προσβολή…

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Αυτά όμως πώς μπορεί να τα ξέρει η Αστυνομία όταν αφορά την οικογένειά σας;

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ: Και πού να ξέρω εγώ κύριε εισαγγελέα;

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: Κάποιος συγγενής σας τα λέει αυτά και μάλιστα μπροστά σε δικηγόρο και ανακριτή… Κύριε Σάββα εσείς λέτε στην απολογία σας ότι αυτόν τον «Αποστόλη»…

ΣΑΒΒΑΣ ΞΗΡΟΣ: Στέφανο… όχι Αποστόλη, και δεν θέλω να αναφερθούμε στην απολογία μου…

Αναγνώριση

«κατά προσέγγιση»

Κατά τα άλλα και χθες μάρτυρες που κατέθεσαν για τη ληστεία των ΕΛΤΑ Αιγάλεω αναγνώρισαν «κατά προσέγγιση» στα πρόσωπα των Χριστόδουλου και Σάββα Ξηρού καθώς και στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουφοντίνα τρεις εκ των δραστών.

Ωστόσο, κανείς από τους μάρτυρες δεν μπόρεσε να τους αναγνωρίσει με βεβαιότητα και όλοι αναφέρονταν σε «φιγούρες», «σωματότυπους» και ποσοστά…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή