Πόσοι θα προσπαθήσουν να… «απεξαρτηθούν» από το I.X.;

Πόσοι θα προσπαθήσουν να… «απεξαρτηθούν» από το I.X.;

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O επικοινωνιακός πυρετός στα υπουργικά επιτελεία αλλά και ο διαγκωνισμός μεταξύ των αρμοδίων για το ποιος θα παρουσιάσει «μεγαλύτερο» και «αποτελεσματικότερο» έργο έχουν ως αποτέλεσμα τις ημέρες αυτές να εξαγγέλλονται σε ρυθμούς πολυβόλου έργα και μέτρα πολλά από τα οποία έχουν… χιλιοεξαγγελθεί.

Από τον κανόνα πώς θα μπορούσε να ξεφύγει ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής, ο οποίος χθες, παρουσιάζοντας την έναρξη της καμπάνιας «Κερδίστε χρόνο. Αφήστε το αυτοκίνητο, πάρτε συγκοινωνία», επανέλαβε για άλλη μία φορά την προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου (του) να καταστήσει αξιόπιστα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε οι Αθηναίοι να εγκαταλείψουν τα αυτοκίνητά τους. Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα, 200 λεωφορεία της ΕΘΕΛ που θα κυκλοφορούν σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο θα φέρουν το μήνυμα της καμπάνιας. «Διαθέτουμε 40 χιλιόμετρα λεωφορειολωρίδων», είπε ο κ. Βερελής, «και μέχρι το 2004 η πρωτεύουσα θα διαθέτει 56 χιλιόμετρα ειδικών λωρίδων κυκλοφορίας για τα λεωφορεία, ενώ παραμένουμε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που διαθέτει τόσο πολλά λεωφορεία φυσικού αερίου». Υπενθυμίζεται ότι κυκλοφορούν ήδη 295 λεωφορεία με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον κι έχει ήδη ανακοινωθεί ότι πρόκειται να αγοραστούν ακόμη άλλα 120 οχήματα του ίδιου τύπου.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός, σήμερα το βράδυ, θα παραλάβει σε… εορταστική τελετή το πρώτο βαγόνι του νέου τραμ της Αθήνας, το οποίο θα μεταφερθεί στο αμαξοστάσιο στο Ελληνικό τα ξημερώματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή