Πολλά «θα» για τα αδέσποτα εν όψει 2004

Πολλά «θα» για τα αδέσποτα εν όψει 2004

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων που εκτιμάται ότι μόνο στο Δήμο της Αθήνας φτάνουν τις είκοσι χιλιάδες, υποσχέθηκαν ακόμα μια φορά οι αρμόδιοι, χωρίς όμως και πάλι να γίνει σαφές από πού και πότε θα εξευρεθούν τα κονδύλια που χρειάζονται.

Με πρωτοβουλία του οργανισμού Αθήνα 2004 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με θέμα τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν σε σχέση με τα αδέσποτα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Ομως όπως ξεκαθάρισε η πρόεδρος του Οργανισμού, κα Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη «το συγκεκριμένο θέμα δεν εμπίπτει άμεσα στις αρμοδιότητές μας αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λυθεί το πρόβλημα. Πάντως η κα Αγγελοπούλου δήλωσε ότι συμφωνεί με τις προσπάθειες που γίνονται από το υπουργείο Γεωργίας και δεσμεύτηκε ότι ο Οργανισμός θα συμβάλει με κάποια κονδύλια, όχι ιδιαίτερα υψηλά, τα οποία δεν έχουν ακόμα αποφασιστεί.

Η εξεύρεση κονδυλίων όπως φαίνεται είναι και η «αχίλλειος πτέρνα» του συστήματος που οι αρμόδιοι δεσμεύονται ότι θα εγκαταστήσουν ώστε τα αδέσποτα να περισυλλεγούν, να στειρωθούν, να εμβολιαστούν και να σημανθούν. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Γεωργίας, κ. Φώτης Χατζημιχάλης, οι πόροι για την οργάνωση του συστήματος θα προέλθουν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε όσους παρανομούν ενώ καταφύγια μπορούν να δημιουργηθούν στις δημόσιες δασικές εκτάσεις των δήμων. Ο κ. Χατζημιχάλης μάλιστα δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Γεωργίας αρχικά θα χρηματοδοτήσει την Τοπική αυτοδιοίκηση με ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να λειτουργήσει το σύστημα περισυλλογής, στείρωσης και σήμανσης των αδέσποτων ζώων. Παράλληλα όμως σχεδιάζονται και εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε μακροπρόθεσμα να αποφευχθεί η εγκατάλειψη σκύλων στους δρόμους, που είναι και η κύρια αιτία της αύξησης των αδέσποτων ζώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή