Στα χέρια Αλβανών το 80% του εμπορίου ναρκωτικών στην E.E.

Στα χέρια Αλβανών το 80% του εμπορίου ναρκωτικών στην E.E.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H πολυετής προσπάθεια της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ομάδων που διακινούν πάσης φύσεως εξαρτησιογόνες ουσίες βραβεύθηκε χθες στα πρόσωπα 13 αξιωματικών και δύο πολιτικών υπαλλήλων με θητεία άνω των 17 ετών ο καθένας στη συγκεκριμένη υπηρεσία. H σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών, παρουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας. O υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε στην ομιλία του ότι τα προβλήματα που απορρέουν από τη διάθεση και χρήση ναρκωτικών χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν και μαζί τους αυξάνονται η αγωνία και η ανησυχία. H εξάπλωση των ναρκωτικών και οι νέες ουσίες που διατίθενται στους χρήστες έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για νέες επιχειρησιακές αντιδράσεις, για συγκρότηση νέων θεσμών, που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Επιπλέον, συνεχάρη την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για τις επιτυχίες των τελευταίων ετών και επισήμανε ότι η καταστολή είναι μόνο η μία πλευρά της προσπάθειας αντιμετώπισης αυτής της μάστιγας και ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δοθεί σε πρόληψη και αποτροπή.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας, αστυνομικός υποδιευθυντής Γιάννης Ραχωβίτσας αναφέρθηκε αναλυτικά στις αλλαγές που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στο «χάρτη» διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας αλλά και στις επιτυχίες της υπηρεσίας, που είχαν αποτέλεσμα την εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων και την κατάσχεση σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών. Οπως τόνισε, ενώ ώς τα μέσα της δεκαετίας του ’90 τα ναρκωτικά έφθαναν στην Ελλάδα κυρίως μέσω Τουρκίας και από δράση Τούρκων μεγαλεμπόρων, η εικόνα σταδιακά άλλαξε. Πλέον, η Αλβανία είναι η κύρια πηγή προέλευσης των ναρκωτικών που φθάνουν στη χώρα μας. Επιπλέον, στα χέρια των Αλβανών έχει περιέλθει το εμπόριο του 80% των ναρκωτικών που διακινούνται σε όλη την Ευρώπη. H εκπρόσωπος του Γενικού Χημείου του Κράτους κ. Ελένη Μπακούρη έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα συνθετικά ναρκωτικά, που εξελίσσονται στο νέο μεγάλο κίνδυνο, ιδιαίτερα για τη νεολαία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή