ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Καθηγητής Οφθαλμολογίας νεκρός στο ιατρείο του

Μυστήριο καλύπτει την άγρια δολοφονία του 55χρονου καθηγητή Πανεπιστημίου, χειρουργού-οφθαλμίατρου Γιάννη Λασκαράτου, ο οποίος χθες το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός μέσα στο ιατρείο του, στον 4ο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού 3ης Ορεινής Μεραρχίας 9 στην περιοχή Ζωγράφου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πτώμα του άτυχου άνδρα εντόπισαν η σύζυγος και ο κουνιάδος του οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή κ. Καρακούκη, το θύμα φέρει χτύπημα στο κεφάλι, ενώ εντός του ιατρείου υπάρχουν ίχνη πάλης. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης (ή οι δράστες) πρέπει να γνώριζαν το θύμα, καθώς δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης στην πόρτα του ιατρείου. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνα ανάμεσα σε πρόσωπα του οικογενειακού, φιλικού και επαγγελματικού περιβάλλοντος του θύματος.

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Αναζητούνται οι δράστες

Οι ανθρωποκτονίες τριών αλλοδαπών εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Οπως έγινε γνωστό χθες, δράστες της δολοφονίας του Αλβανού Αντριατίκ Μπιρμπίλι, μέσα σε καφενείο στα Εξάρχεια, είναι οι ομοεθνείς του Καλέμι Ιλία και Καλέμι Κρίσνικ. Δράστης της δολοφονίας του Ιρακινού Ντισάτ Ασάντ είναι ο Ιρακινός Αράμ Μοχάμεντ. Τέλος, οι Αλβανοί Αντρέα Ντιμογιάννι και Αντρέα Μπολάνο θεωρούνται δράστες της ανθρωποκτονίας τού επίσης Αλβανού Κόστα Κόλα. Ολες οι ανθρωποκτονίες είχαν λάβει χώρα τον περασμένο Απρίλιο. Σε βάρος των δραστών έχουν εκδοθεί εντάλματα και αναζητούνται.

ΝΕΚΡΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΣ

Παρασύρθηκε από περιπολικό

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες, λίγο μετά τις 5 π.μ., ο 71χρονος Νικόλαος Καραμητσούδης, όταν επιχείρησε να διασχίσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος του Καλαμακίου, σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση. O άτυχος ηλικιωμένος παρασύρθηκε από διερχόμενο περιπολικό της Αμεσης Δράσης και τραυματίσθηκε θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΗΤΑΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΟΙ

Τραυμάτισαν τρεις εργαζόμενους

Τρεις υπάλληλοι ταβέρνας τραυματίσθηκαν χθες κατά τη διάρκεια συμπλοκής με δύο αγνώστους, πιθανότατα αλλοδαπούς, οι οποίοι επιχείρησαν να ληστέψουν το κατάστημα. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 3 π.μ. στη συμβολή των οδών Ακροπόλεως και Απόλλωνος στο Ηράκλειο. Οι δράστες, οι οποίοι φορούσαν αποκριάτικες μάσκες, επιχείρησαν να αφαιρέσουν από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Πέτρινο» Νικόλα Καραστέργιο τις εισπράξεις. Οι υπάλληλοι Ανδρέας Μυλωνάς, Αγγελος Μποσμής και Βασίλης Μάρκου συνεπλάκησαν με τους επίδοξους ληστές και τραυματίσθηκαν από μαχαίρι και σφαίρες. Οι δράστες έφυγαν τελικά χωρίς τα χρήματα. Περίπου μία ώρα νωρίτερα, οι ίδιοι είχαν ληστέψει πιτσαρία στην οδό Λιόση 12, στο Ιλιον.

ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Υποτροφίες για μεταπτυχιακά

Αύριο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής υποτροφιών, που χορηγεί κάθε χρόνο ο Ελληνοκαναδικός Σύνδεσμος σε Ελληνες φοιτητές για μεταπτυχιακές σπουδές σε καναδικά πανεπιστήμια. H τελετή, που θα πραγματοποιηθεί στο κρουαζιερόπλοιο «Ερμής» τελεί υπό την αιγίδα της καναδικής πρεσβείας. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΚΟΛΕΓΙΟΥ «ΑΝΑΤΟΛΙΑ»

Τη Δευτέρα 30 Ιουνίου

Συνέρχεται τη Δευτέρα 30 Ιουνίου, στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Εσπέρια Παλάς» (Σταδίου 22) η Γενική Συνέλευση των Αποφοίτων του Κολεγίου «Ανατόλια», που κατοικούν στην Αθήνα. Στη συνέλευση θα παραυρεθεί ο πρόεδρος του Κολεγίου «Ανατόλια» κ. Richard L. Jackson, ο οποίος θα ενημερώσει τους εν Αθήναις αποφοίτους για την πορεία του Κολεγίου. Το κολέγιο ιδρύθηκε το 1886 στη Μερζιφούηντα της Μικράς Ασίας και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1924, έπειτα πρόσκληση του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή