Μακριά από τον ήλιο και πολλά υγρά

Μακριά από τον ήλιο και πολλά υγρά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφυγή της άσκοπης έκθεσης στον ήλιο, κατανάλωση άφθονων υγρών και συχνά ντους είναι ορισμένα από τα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Υγείας προκειμένου να προληφθούν περιστατικά θερμοπληξίας. Την ίδια στιγμή, διαβεβαιώνει ότι έχουν ειδοποιηθεί τα νοσοκομεία της χώρας και το EKAB να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν όσα προβλήματα προκύψουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Ειδικότερα, με αφορμή τις εκτιμήσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τον επερχόμενο «καυτό» Ιούλιο, το υπουργείο Υγείας συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την άσκοπη έκθεση στον ήλιο αλλά και τη βαριά σωματική άσκηση, ιδιαίτερα σε υπαίθριους χώρους, να καταναλώνουν άφθονα υγρά, σε καμία περίπτωση αλκοολούχα, και η διατροφή τους να αποτελείται από ελαφριά γεύματα. Οσον αφορά στα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου (βρέφη, άτομα άνω των 65 ετών και πάσχοντες από χρόνιες ασθένειες) θα πρέπει να λαμβάνουν φάρμακα μόνο όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο και πάντα έπειτα από συνεννόηση με τον προσωπικό τους γιατρό. Επιπλέον, τα άτομα αυτά σε περίπτωση που δεν έχουν τις προϋποθέσεις αντιμετώπισης των υψηλών θερμοκρασιών στον τόπο διαμονής τους μπορούν να απευθύνονται στις νοσηλευτικές μονάδες τις χώρας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι υγειονομικές μονάδες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που ενδεχομένως θα δημιουργηθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, το υπουργείο Υγείας έχει αποστείλει από τις αρχές Μαΐου εγκύκλιο προς τα Περιφερειακά Συστήματα Υγείας, το EKAB και τις άλλες υγιειονομικές υπηρεσίες της χώρας, καθώς και προς τους Δήμους και τις Κοινότητες, σύμφωνα με την οποία, όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα πρέπει να αυξήσουν τον βαθμό ετοιμότητάς τους. Επιπλέον, το EKAB έχει σε ετοιμότητα Ειδικές Κινητές Μονάδες για την αντιμετώπιση περιστατικών από την υψηλή θερμοκρασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή