«O Κουφοντίνας θα μπορούσε να ήταν υπουργός Τύπου»

«O Κουφοντίνας θα μπορούσε να ήταν υπουργός Τύπου»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ εξέτασης μαρτύρων χθες στη δίκη της 17καθώς στο βήμα ανέβηκαν 18 άτομα, τα οποία κατέθεσαν υπέρ των κατηγορουμένων Πάτροκλου Τσελέντη, Κωνσταντίνου Καρατσώλη και Θεολόγου Ψαραδέλλη.

Στο πλευρό του Πάτροκλου Τσελέντη έσπευσαν φίλοι και γνωστοί καθώς και η σύζυγός του Δάφνη – Αλεξάνδρα Τσελέντη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του εκδότη της Αυριανής κ. Γιώργου Κουρή, ο οποίος κατάγεται από την Κεφαλονιά όπως και ο κατηγορούμενος. «Ολόκληρη η οικογένεια ήταν υπόδειγμα για τη γειτονιά, συμπεριλαμβανομένου και του νεαρού. Εγώ διαφωνώ με τη βία ριζικά. Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι πιο σοβαρές καθώς τα ψέματα φέρνουν κάποιους ανθρώπους εδώ πέρα. Πιστεύω ότι έκανε ένα λάθος. Αν μπορούσε ο θείος του είμαι σίγουρος ότι θα τον έσφαζε. Επίσης είμαι σίγουρος ότι έχει μετανιώσει για το λάθος του», υποστήριξε ο Γιώργος Κουρής ο οποίος… προχώρησε παραπέρα: «Αν η 17έκανε αυτά που έκανε την περίοδο της Χούντας, τώρα ο Κουφοντίνας θα ήταν υπουργός Τύπου στη θέση του Πρωτόπαπα. Κορόιδα ήταν, γιατί έβλαψαν τη χώρα και τους ίδιους». Το λόγο έλαβε ο Κουφοντίνας απαντώντας «όχι δεν θα πάρω». Οι λοιποί μάρτυρες, περιέγραψαν τον Πάτροκλο Τσελέντη ως έναν άνθρωπο ήρεμο που βοηθούσε τους συνανθρώπους του και είχε έντονη κοινωνική δραστηριότητα. Ως προς τους λόγους που τον οδήγησαν να συμμετέχει στην 17N, η σύζυγός του υποστήριξε ότι ήταν το κλίμα της εποχής, η κοινωνική αδικία που δεν άντεχε ο Τσελέντης καθώς και η πεποίθησή του ότι «θα αλλάξει τον κόσμο». «Οταν κατάλαβε ότι δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα ο Πάτροκλος αποχώρησε από την οργάνωση το 1988», είπε η σύζυγός του Δάφνη – Αλεξάνδρα.

Νωρίτερα, ο Σάββας Ξηρός επανέλαβε για άλλη μια φορά την πεποίθησή του ότι στο εδώλιο βρίσκονται και αθώοι. «Το μόνο που μας ενώνει είναι το κοινό κατηγορητήριο. Το ότι είναι εδώ δεν είναι ευθύνη της οργάνωσης αλλά των διωκτικών αρχών», είπε ενώ απάντησε και στους μάρτυρες υποστηρικτές του τροτσκισμού, οι οποίοι κατέθεσαν κατά της 17N. «Δεν νοείται αγωνιστής, αριστερός και επαναστάτης αν δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον εχθρό του».

Χθες ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλλη και ο πρόεδρος της έδρας δεν απέφυγε τον πειρασμό να σχολιάσει:

«Από τον Χολαργό που μένετε μόνο ο Υμηττός δεν κατέβηκε και από την Γαλλία δεν ήρθε μόνο το Μον Παρνές». Τον κύκλο των μαρτύρων υπέρ του Ψαραδέλλη έκλεισαν η σύζυγός του Νάντα και η κόρη του Μαριάννα. Και οι δύο δήλωσαν βέβαιες για την αθωότητα του Θεολόγου Ψαραδέλλη παραθέτοντας μια σειρά εξηγήσεων ως προς τον χαρακτήρα του αλλά και την ιδεολογία του, ενώ χαρακτηριστική ήταν η φράση της Μαριάννας Ψαραδέλλη η οποία είπε ότι για να «πιστέψω τον πατέρα μου έπρεπε πρώτα να τον αμφισβητήσω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή