Ιός TV χτύπησε το «Παπανικολάου»

Ιός TV χτύπησε το «Παπανικολάου»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σοβαρότατες καταγγελίες για θρασύτατη επιχείρηση εισβολής ατόμων με κρυφές κάμερες στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 36χρονος Κινέζος επιχειρηματίας με συμπτώματα SARS, φέρνουν στην επιφάνεια πρακτικές που ευδοκιμούν στον χώρο της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας και σπάνια αποδοκιμάζονται δημοσίως από τους θιγόμενους.

Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θρασύβουλος Βεντούρης αποκάλυψε ότι κάποιοι, οι οποίοι εμφανίστηκαν με τηλεοπτικές κάμερες στους χώρους της κλινικής, προσπάθησαν να πλησιάσουν, υποσχόμενοι μάλιστα αμοιβές σε συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται στο ίδιο κτίριο με τον κ. Λιν, με σκοπό να αποσπάσουν δηλώσεις ασθενών από τις οποίες να προκύπτει ότι στο νοσοκομείο κυριαρχεί πανικός από τον φόβο μετάδοσης του SARS. Σε μία μάλιστα περίπτωση σημειώθηκε και μικροεπεισόδιο με τους ιδιωτικούς σστυνομικούς της φρουράς του νοσοκομείου και επενέβη το πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας, όταν ένα άτομο, που έφερε τηλεοπτική κάμερα, επιχείρησε να μπει στην κλινική χωρίς άδεια.

Ο κ. Βεντούρης προέβη στη δημόσια καταγγελία όσων συνέβησαν με αφορμή την προβολή εικόνων συγγενών ασθενών με μάσκες, οι οποίοι εμφανίζονταν να βεβαιώνουν ότι στο νοσοκομείο επικρατεί πανικός, ενώ σε άλλα πλάνα φαίνονταν γιατροί, επίσης με μάσκες, να περιφέρονται στην είσοδο της κλινικής.

Παραπληροφόρηση

Ολες αυτές οι εικόνες είχαν στην πραγματικότητα «τραβηχτεί» στην αιματολογική κλινική, όπου πάντα και υποχρεωτικά οι συγγενείς των ασθενών στις επισκέψεις τους φορούν μάσκες και όχι στην Α΄ πνευμονολογική κλινική, το ίδιο και τα πλάνα με τους… μασκοφόρους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία από την πρώτη ημέρα νοσηλείας του 36χρονου Κινέζου πολιόρκησαν, όπως συνηθίζουν, τους χώρους του νοσοκομείου και στην πλειονότητά τους λειτούργησαν διακριτικά. Ωστόσο άτομα με κρυφές κάμερες επιχείρησαν να αποσπάσουν δηλώσεις επισκεπτών έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Κυκλοφορούσαν στους χώρους έξω από την κλινική και επιχείρησαν σε δυο τρεις περιπτώσεις, μέσω συγγενών, να πλησιάσουν ασθενείς και έναντι χρηματικής αμοιβής, να εμφανιστούν έντρομοι μπροστά στις κάμερες. Παρεμποδίστηκαν όμως από άνδρες της ασφάλειας του νοσοκομείου» ανέφερε ο κ. Βεντούρης.

Εισβολή

Παρόμοιες πρακτικές εφαρμόζονται συχνά το τελευταίο διάστημα στον τηλεοπτικό χώρο, σύμφωνα με την «Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης (ΕΤΙΤ). Οπως είπε στην «Κ» ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΤΙΤ Δημήτρης Νασιούλης, «στην προσπάθειά τους να πουλήσουν αποκλειστικές εικόνες δεν σταματούν πουθενά».

«Επινοούν τρόπους και εισβάλλουν σε χώρους, παραβιάζοντας και την ιδιωτική ζωή των πολιτών χωρίς να σέβονται τον Κώδικα Δεοντολογίας, την ατομική και προσωπική ελευθερία». Η ΕΤΙΤ κατήγγειλε επανειλημμένα τα φαινόμενα αυτά στην ΕΣΗΕΜΘ που πρόσφατα, με δική της πρωτοβουλία, συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε να ληφθούν μέτρα για την απάλειψή τους. Εν τω μεταξύ η κατάσταση της υγείας του Κινέζου επιχειρηματία εξελίσσεται ομαλά. Ο ασθενής, όπως ανέφερε ο κ. Βεντούρης, είναι σχεδόν απύρετος και μάλιστα ακολουθεί ελεύθερο διαιτολόγιο. Παρ’ όλα αυτά, θα παραμείνει στον θάλαμο αρνητικής πίεσης επί δεκατέσσερις ημέρες έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της τελικής εξέτασης με την ανίχνευση αντισωμάτων έναντι του ιού.

Στη Δράμα οι αρνητικές μοριακές εξετάσεις στο Αμβούργο καθησύχασαν τους πολίτες, κυρίως όμως οκτώ άτομα που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί του και οι αρχές τους συνέστησαν «συναινετική συμμόρφωση στους κανόνες προφύλαξης» με «κατ’ οίκον περιορισμό». Ωστόσο επί ένα δεκαπενθήμερο το νοσοκομείο και οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης θα βρίσκονται σε επαγρύπνηση μέχρι την τελική εξέταση του πιθανόν ύποπτου ιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή