«Μην τσακώνεστε στα παράθυρα της TV»

«Μην τσακώνεστε στα παράθυρα της TV»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να αποφύγουν τον πειρασμό των τηλεοπτικών παραθύρων και της δημοσιότητας» κάλεσε τα μέλη της η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, το φόρουμ δηλαδή των σεισμολόγων της χώρας που συγκροτήθηκε από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας και το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η Επιτροπή αποφάσισε να συστήσει στα μέλη της επιστημονικής κοινότητας να αποφεύγουν τη δημοσιοποίηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ερευνητικών μετρήσεων ή εκτιμήσεων για την πιθανότητα σεισμικής δραστηριότητας και, αντιθέτως, τους καλεί να υποβάλουν τα πορίσματά τους στο πλαίσιο της Επιτροπής.

Με τον τρόπο αυτόν επιδιώκεται να περιορισθούν τα φαινόμενα αντιδικίας μεταξύ των σεισμολόγων αλλά και η «κακή» δημοσιότητα που συμβάλλει στη δημιουργία πανικού στον πληθυσμό. Σχολιάζοντας την απόφαση, η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, στη χθεσινή ευρείας θεματολογίας (σ.σ. και λόγω επερχόμενου ανασχηματισμού;) συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι θα πρέπει να ελεγχθεί η διακίνηση πληροφοριών ή εκτιμήσεων για επικείμενους σεισμούς «που συχνά δεν επαληθεύονται». «Αλλωστε, σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, αν κάποιος πει ότι θα γίνει ένας μικρός έστω σεισμός το επόμενο εξάμηνο, θα έχει δίκιο», κατέληξε η κ. Παπανδρέου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή