Στρατηγικός σχεδιασμός για το μηχανογραφικό

Στρατηγικός σχεδιασμός για το μηχανογραφικό

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από χθες το μεσημέρι αποστέλλονται σταδιακά στα λύκεια της χώρας οι καταστάσεις με τους βαθμούς των πανελληνίων εξετάσεων. Ως εκ τούτου αναμένεται ότι μεθαύριο Δευτέρα θα έχουν αναρτηθεί οι βαθμολογίες των μαθητών σε όλα τα σχολεία. Εως την προσεχή Τετάρτη θα εκδοθούν τα αποτελέσματα προαγωγής και απόλυσης των μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων.

Επόμενο βήμα για τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι η παραλαβή των βεβαιώσεων πρόσβασης, σύμφωνα με τις οποίες θα καθορισθεί και η εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Την Τετάρτη, η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας θα αποστείλει στα λύκεια τους βαθμούς πρόσβασης και αφού ελεγχθούν για τελευταία φορά τα αντίστοιχα βαθμολογικά δεδομένα, από την Παρασκευή 4 Ιουλίου θα αρχίσει η χορήγηση των βεβαιώσεων.

Κατόπιν οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από τη Δευτέρα 14 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Το δελτίο υποβάλλεται στην οικεία επιτροπή που θα λειτουργήσει στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και οι απόφοιτοι, που διατηρώντας τη βεβαίωση πρόσβασης από προηγούμενο έτος, διεκδικούν φέτος χωρίς εξετάσεις μία εκ του 10 % των θέσεων AEI και TEI, δηλαδή συνολικά περί τις 6.550 θέσεις.

– Μέχρι τις 10 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι επιδόσεις των μαθητών στα ειδικά μαθήματα, καθώς και οι βαθμοί των αποφοίτων TEE στα τρία μαθήματα που εξετάστηκαν διεκδικώντας μία θέση στα TEI.

– Οι βάσεις εισαγωγής για τα AEI και TEI για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων προβλέπεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Αυγούστου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή