ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΡ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης

Τέσσερις ημέρες μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση των εκβιασμών σε βάρος επιχειρηματιών στο όνομα της 17και όχι μόνο, ο εκδότης της «Ελεύθερης Ωρας» κ. Γρ. Μιχαλόπουλος κατέθεσε χθες αίτηση αποφυλάκισης προτάσσοντας τυπικούς αλλά και πρακτικούς λόγους. Στην αίτηση υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσει νέα κακουργήματα, δεν είναι ύποπτος φυγής και δεν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις της ενοχής του. Επίσης ζητεί να ληφθεί υπόψη η κακή κατάσταση της υγείας του καθώς και το ότι είναι εκδότης μιας εφημερίδας που θα «κλείσει» εάν παραμείνει προφυλακισμένος.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πρόεδρος ο κ. Γρηγόριος Σκαλκέας

Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γρηγόριος Σκαλκέας ορίστηκε πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του νέου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Με την ίδια απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας επελέγη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χρήστος Μασσαλάς. Τέλος, πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του TEI Ιονίων Νήσων ορίστηκε ο καθηγητής του TEI Ηπείρου κ. Γεώργιος Μάνος.

ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Λουκέτο λόγω αμίαντου

Λουκέτο λόγω αμίαντου μπήκε στο κτίριο του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες του Πταισματοδικείου, του Δικαστηρίου Ανηλίκων, της Γραμματείας του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Ταμείου Αρωγής Υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πλήρη άρνηση να εργαστούν στο εν λόγω κτίριο προβάλλουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, επικαλούμενοι τον κίνδυνο του αμιάντου, υλικού καρκινογόνου, όπως βεβαιώνουν με σχετικές εκθέσεις ο Δημόκριτος και το υπουργείο Εργασίας. Μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα των δικαστικών υπαλλήλων για μεταστέγαση των υπηρεσιών σε άλλο κτίριο, όλες οι συναλλαγές και τα υπηρεσιακά θέματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα θα διεκπεραιώνονται στον περιορισμένο χώρο του ισογείου.

ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΩΝ

Εκβίαζαν συγγενείς ομοεθνών τους

Διεθνής εγκληματική οργάνωση που προωθούσε στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη νεαρούς από φτωχές επαρχίες της Κίνας εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος. Τα μέλη της σπείρας δελέαζαν τους ενδιαφερομένους με δωρεάν μεταφορά και άμεση εξεύρεση εργασίας, στη συνέχεια ωστόσο τους φυλάκιζαν και απαιτούσαν εκβιαστικά από τους συγγενείς τους 15.000 ευρώ για την απελευθέρωσή τους. Οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής που γνώριζαν τη δράση τους έκαναν έφοδο σε διαμερίσματα του Μεταξουργείου και της Καλλιθέας και συνέλαβαν 10 άτομα.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό

Ληστεία στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς επί της Λεωφόρου Συγγρού 110 στην περιοχή του N. Κόσμου σημειώθηκε χθες λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι. Δύο άγνωστοι κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο της τράπεζας, ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ

Εργα και κυκλοφοριακό

Με δυσκολία θα διεξάγεται από την 1 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σπύρου Λούη στο Μαρούσι λόγω των εργασιών στέγασης του Ολυμπιακού Σταδίου. H κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση στο ύψος της κεντρικής εισόδου του OAKA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή