Ατασθαλίες υπαλλήλων σε KTEO Χολαργού – Ελληνικού

Ατασθαλίες υπαλλήλων σε KTEO Χολαργού – Ελληνικού

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πορίσματα που προέκυψαν από τους ελέγχους που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών στα KTEO Ελληνικού και Χολαργού της Νομαρχίας Αθηνών έστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χρίστος Βερελής.

Σύμφωνα με την επεξεργασία των ευρημάτων προκύπτουν ατασθαλίες των υπαλλήλων, τόσο στο KTEO Χολαργού όσο και σε αυτό του Ελληνικού. Παρατηρήθηκαν, από τους άνδρες του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών λανθασμένες καταγραφές και σημαντικές παραλείψεις κατά τη συμπλήρωση των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου, από τους ελεγκτές. Παράλληλα, παρά το γεγονός ότι έχει επιβληθεί περιορισμός στον αριθμό των ελεγχόμενων οχημάτων ανά ημέρα, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ελεγκτής που πραγματοποίησε έλεγχο, μέσα σε μία ημέρα 61 οχημάτων, μεταξύ των οποίων και μεγάλα και μικρά τη στιγμή που, σύμφωνα με τους κανονισμούς ο μέγιστος εφικτός αριθμός ανέρχεται στα 25 μικρά ή 9 βαρέα οχήματα αντίστοιχα. Πέραν του υπερβολικού αριθμού ελεγχόμενων οχημάτων βρέθηκαν περίπου 20 πανομοιότυπα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που εκδόθηκαν για αυτοκίνητα, τα οποία είχε προσκομήσει το ίδιο πρόσωπο και έφεραν την υπογραφή του ίδιου ελεγκτή. Τέλος, στην αντίληψη του Σώματος επιθεωρητών ελεγκτών υπέπεσε ότι χορηγήθηκαν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου από ελεγκτές οι οποίοι δεν είχαν προγραμματισμένη βάρδια. Οι εκθέσεις των επιθεωρητών, που περιέχουν τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάσθηκαν από τον κ. Βερελή στον νομάρχη Αθηνών, ο οποίος αναμένεται να προχωρήσει στη διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης και στην επιβολή πειθαρχικών κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή