ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΟΡΙΑΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ – ΕΙΔΙΚΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ

Μονιμοποιούνται μετά την πενταετία

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Ρύθμιση θεμάτων συνοριακών φυλάκων και ειδικών φρουρών» του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Με βάση αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε συνοριακούς φύλακες και ειδικούς φρουρούς να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα μετά την εξάντληση της πενταετούς θητείας, χρόνος που κρίνεται απαραίτητος ως «στάδιο προετοιμασίας». Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η θητεία των συνοριοφυλάκων εξαντλούνταν στα πέντε χρόνια, καθώς δεν υπήρχε δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης εργασίας.

«ΑΤΤΙΚΟΝ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Από τον Σεπτέμβριο θα δέχεται ασθενείς

Εντός του Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να δέχεται ασθενείς για νοσηλεία το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν» στο Χαϊδάρι. Οπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας, οι επτά πρώτες πανεπιστημιακές κλινικές που αποφασίστηκε να μεταστεγαστούν στο νοσοκομείο έχουν ήδη αναλάβει την κλινική ευθύνη σε επίπεδο Εξωτερικών Ιατρείων. Από το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου οι κλινικές αυτές θα αναλάβουν και την ενδονοσοκομειακή νοσηλεία. Σημειώνεται ότι στο νοσοκομείο σε πρώτη φάση θα μεταφερθούν το B΄ Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο, η Δ΄ Παθολογική και η B΄ Ουρολογική Κλινική από το «Σισμανόγλειο», η B΄ Παθολογική Κλινική από τον «Ευαγγελισμό», η A΄ Ορθοπεδική από το KAT, η Γ΄ Χειρουργική από το «Σωτηρία», η Γ΄ Χειρουργική από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας και η B΄ Καρδιολογική Κλινική από το «Ωνάσειο».

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΕΜΠΩΝ

Ελεύθεροι οι ιδιοκτήτες της νταλίκας

Με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα Λάρισας αποφυλακίστηκαν χθες οι ιδιοκτήτες της μοιραίας νταλίκας που στις 13 Απριλίου, στα Τέμπη, έγινε η αιτία να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο 21 μαθητές και να βυθιστεί στο πένθος το Μακροχώρι Ημαθίας. Οι Φώτιος Καβελίδης και Αναστάσιος Καμέας ήταν προσωρινά κρατούμενοι.  

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

25.000 πακέτα σε κρύπτη φορτηγού

Είκοσι πέντε χιλιάδες πακέτα τσιγάρα ανακάλυψαν σε ειδική κρύπτη φορτηγού ψυγείου οι υπάλληλοι του τελωνείου Ευζώνων Κιλκίς. O νεαρός οδηγός του φορτηγού συνελήφθη γιατί στην ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του ψυγείου βρέθηκαν 251 χαρτοκιβώτια με λαθραία ελληνικά τσιγάρα διαφόρων εταιρειών. O συλληφθείς δήλωσε άγνοια για τα τσιγάρα και ότι μετέφερε το φορτηγό άδειο από τα Σκόπια με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου θα επέστρεφε στα Σκόπια με άλλο φορτηγό. Οι διαφυγόντες δασμοί υπολογίζονται στα 250.000 ευρώ περίπου.

ΠΝΙΓΜΟΙ

Στη Σαλαμίνα και στην Καλογριά Αχαΐας

Δύο άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τον Αθανάσιο Τουρνάζη, 69 ετών, ο οποίος βρισκόταν στην περιοχή Αγ. Αθανασίου (Κατσούλι) στη Σαλαμίνα και τον 37χρονο Γεώργιο Μηλά στην Καλογριά Αχαΐας. Αγνωστα μέχρι στιγμής τα αίτια και των δύο θανάτων, ενώ οι κατά τόπους λιμενικές αρχές διενεργούν προανάκριση για την εξακρίβωσή τους.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αλλάζει ο τρόπος έγκρισης

Την ευθυγράμμιση των διαδικασιών έγκρισης, παραγωγής και εποπτείας των φαρμάκων για κτηνιατρική χρήση με τις αντίστοιχες των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση προβλέπει η νέα φαρμακευτική νομοθεσία που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ενωση. Την περασμένη Τετάρτη επετεύχθη πολιτική συμφωνία των χωρών-μελών της E.E. για την αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας και στον τομέα των κτηνιατρικών φαρμάκων. H νέα νομοθεσία θα ρυθμίζει και θέματα που αφορούν τόσο στον τρόπο διαθεσιμότητας των κτηνιατρικών φαρμάκων όσο και στα είδη των φαρμάκων που επιτρέπονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή