Δίκη 17N: H TV για λίγο στο προσκήνιο

Δίκη 17N: H TV για λίγο στο προσκήνιο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς το τέλος οδεύει η ακροαματική διαδικασία στη δίκη της 17καθώς μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης.

Λίγο πριν από το τέλος της αποδεικτικής διαδικασίας, χθες ο συνήγορος υπεράσπισης των «Θεσπρωτών» (Παύλου Σερίφη, Ηρακλή Κωστάρη και Κωνσταντίνου Καρατσώλη) κ. Ιω. Σταμούλης έκανε εκ νέου αίτημα να επιτραπεί η είσοδος της τηλεοπτικής κάμερας στη δικαστική αίθουσα προκειμένου να «ακουστούν» οι απολογίες των κατηγορουμένων, η πρόταση του εισαγγελέα καθώς και η απόφαση του δικαστηρίου. Ωστόσο, αντίθετη άποψη είχε ο συνήγορος των αδελφών Ξηρού κ. Γ. Αγιοστρατίτης ο οποίος σημείωσε ότι στο κρίσιμο για τους πελάτες του χρονικό διάστημα, οι κάμερες δεν ήταν εντός της αιθούσης και συνεπώς «να μην γίνει δεκτό». Ως εκ τούτου το θέμα έληξε άμεσα καθώς σύμφωνα με τον σχετικό νέο νόμο θα πρέπει να συμφωνήσουν ανεξαιρέτως όλοι οι διάδικοι. Κατά τα άλλα, χθες, στο βήμα ανέβηκαν μάρτυρες υπεράσπισης των Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Νίκου Παπαναστασίου, Παύλου Σερίφη και Ηρακλή Κωστάρη.

Υπέρ του Γιωτόπουλου κατέθεσε η έτερη αδελφή της Μαϊτέ Πεϊνό, Φρανσουάζ, η οποία είναι εγκληματολόγος και ο κ. Ζαν Μαλιφό, μαθηματικός και συνδικαλιστικός αγωνιστής της Αριστεράς. Και οι δύο γνώριζαν τον Γιωτόπουλο ως «Μισέλ» και δεν ξαφνιάστηκαν όταν έμαθαν το πραγματικό του όνομα γιατί όσοι είχαν συμμετάσχει στον αντιδικτατορικό αγώνα συνήθιζαν να διατηρούν τα ψευδώνυμά τους. Επιπλέον, τόσο η Φρανσουάζ Πεϊνό όσο και ο Ζαν Μαλιφό δήλωσαν πεπεισμένοι για την αθωότητα του «Μισέλ» αφού ιδεολογικά συντάσσεται με την Αριστερά.

Στο πλευρό του Νίκου Παπαναστασίου, ο οποίος είχε κεραμοποιείο στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου βρέθηκαν χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Κεραμιστών κ. Μέναδρος Παπαδόπουλος, ο κ. Βασίλειος Καρνάκης κατασκευαστής εργαλείων κεραμικών, ο γαμπρός του κ. Αλέξανδρος Βουτσίνος, και παλιοί γνώριμοι του κατηγορούμενου. Ολοι τους αναφέρθηκαν στην εργατικότητα του φερόμενου ως «Νικήτα» της οργάνωσης, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι συμμετέχει στην 17ενώ όπως αποκάλυψε ένας εκ των μαρτύρων «ο Παπαναστασίου ψηφίζει το κόμμα που είναι στην κυβέρνηση».

Τέλος, ως μάρτυρας υπεράσπισης του Κωστάρη και του Γιάννη Σερίφη κατέθεσε ο νυν δήμαρχοςτου Μαργαριτίου κ. Ιω. Φάρας ο οποίος μάλιστα κατέθεσε έγγραφο με υπογραφές 250 συγχωριανών τους που αναφέρουν ότι οι Κωστάρης, Π. Σερίφης και Καρατσώλης συνελήφθησαν επειδή είναι από το ίδιο χωριό με τον Γ. Σερίφη. Ενταση προκλήθηκε στο δικαστήριο, καθώς το έγγραφο δεν αναφέρετο στον Θ. Σερίφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή