Τροφικές «παγίδες» σάντουιτς και σνακ

Τροφικές «παγίδες» σάντουιτς και σνακ

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αγαπημένα μας σάντουιτς -ιδιαίτερα αυτά με αλλαντικά, τυριά ή σαλάτες- είναι τα περισσότερο «επικίνδυνα» τρόφιμα για την ανάπτυξη μικροβίων, ενώ ακολουθούν τα ψητά προϊόντα κρέατος και τα σύνθετα σνακ.

Ελεγχοι που πραγματοποίησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων σε τρόφιμα που είναι έτοιμα για κατανάλωση σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, έδειξαν παρουσία μικροβίων σε συγκεντρώσεις ικανές να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις. Στο 15% των δειγμάτων, βρέθηκαν κολοβακτηριοειδή σε μη αποδεκτό αριθμό, ένδειξη μη τήρησης των απαιτούμενων συνθηκών υγιεινής, ενώ σε μικρότερο ποσοστό διαπιστώθηκε η παρουσία λιστέριας, που αναπτύσσεται επίσης σε τρόφιμα που συντηρούνται σε χώρους που δεν τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής.

Προσοχή και στο σπίτι

Το 74% των τροφικών δηλητηριάσεων εκτιμάται ότι οφείλεται στην κακή συντήρηση των τροφίμων στο σπίτι. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να σπάει η αλυσίδα του ψύχους ενός προϊόντος διότι τότε αναπτύσσονται μικρόβια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή