15 μάρτυρες υπεράσπισης για τον «Αρη»

15 μάρτυρες υπεράσπισης για τον «Αρη»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το προφίλ του Σωτήρη Κονδύλη, αλλά και του Παύλου Σερίφη σκιαγράφησαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου παλιοί συνεργάτες τους αλλά και φίλοι. Επιπλέον, μια παλιά συνεργάτιδα του Ηρακλή Κωστάρη από την εταιρεία που εργάζονταν μαζί επί σειρά ετών υποστήριξε ότι λόγω του ωραρίου που είχαν (8 με 4) ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος δεν θα μπορούσε να έχει συμμετάσχει ούτε στη ληστεία των ΕΛΤΑ Βύρωνα στις 27.1.97 για την οποία κατηγορείται (συνέβη στις 7.55 το πρωί), αλλά ούτε και στην απόπειρα δολοφονίας του Βαρδή Βαρδινογιάννη στις 20.11. 90 (συνέβη στις 9.30 το πρωί), καθώς συνήθως εκείνη την ώρα ήταν σε εξωτερικές δουλειές.

Ως προς την απόπειρα δολοφονίας του Βαρδή Βαρδινογιάννη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Ηρακλή Κωστάρη κ. Ιω. Σταμούλης προσκόμισε έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται ότι ο Κωστάρης την συγκεκριμένη ημέρα εξαργύρωσε επιταγή 200.000 δρχ. από την Τράπεζα Κρήτης για λογαριασμό της εταιρείας όπου εργαζόταν. Ωστόσο, στο έγγραφο δεν αναγράφεται η ώρα της συναλλαγής και ως εκ τούτου αμφισβητήθηκε από την πολιτική αγωγή. Πάντως, ο πρόεδρος του δικαστηρίου διέταξε την κλήτευση της κ. Φράγκου, υπαλλήλου της Τράπεζας Κρήτης, η οποία έκανε την συναλλαγή, και ζήτησε να προσκομιστεί οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο υπάρχει από το αρχείο της τράπεζας. Στο βήμα ανέβηκαν χθες περίπου 15 μάρτυρες υπεράσπισης του Σωτήρη Κονδύλη, συγγενείς, φίλοι αλλά και συνεργάτες του από την εταιρεία «Αμστελ» όπου εργαζόταν. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, η συμμετοχή του Κονδύλη στη 17 ήταν μια παρένθεση στην πολιτική του πορεία και προήλθε εξαιτίας της απογοήτευσής του και της διαγραφής του από το KKE, το 1989. Απαντώντας σε ερωτήσεις του εφέτη κ. Νίκου Ζαΐρη ο Κονδύλης υποστήριξε ότι είχε δει κάποτε ένα κομμάτι προκήρυξης, το οποίο αργότερα το διάβασε στις εφημερίδες εμφανώς αλλαγμένο ως προς τη διατύπωση. «Δεν μπορώ να αναγνωρίσω τον γραφικό χαρακτήρα, αλλά σε σχετικές συζητήσεις που είχα κάνει με τον Κουφοντίνα τα χειρόγραφα ήταν του Κουφοντίνα». Με τα καλύτερα λόγια, ως άνθρωπο που βοηθούσε τους συνανθρώπους του, αγαπητό, αξιοπρεπή και εργατικό που ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (σ.σ. σκλήρυνση κατά πλάκας) προκειμένου να έχει υψηλότερες οικονομικές απολαβές και ελαστικότερο ωράριο, περιέγραψαν τον Παύλο Σερίφη γιατροί και υπάλληλοι του Νοσοκομείου Παίδων, όπου ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως τηλεφωνητής. Ολοι κατέθεσαν μεταξύ άλλων ότι ο Παύλος Σερίφης δεν θα μπορούσε να συμμετέχει στη 17λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ η σύζυγός του Σοφία Σερίφη ισχυρίστηκε ότι η εμπλοκή του συζύγου της στην υπόθεση οφείλεται στο ότι είναι συγγενείς με τον Γιάννη Σερίφη. H ίδια υποστήριξε ότι δεν μπορεί να πιστέψει τη συμμετοχή του συζύγου της στην οργάνωση «εκτός και αν πιέστηκε τόσο από τα προβλήματα υγείας που έχει».

Οσο για την προανακριτική απολογία του Π. Σερίφη, η μάρτυρας αποκάλυψε ότι ο ίδιος της είπε ότι δεν ομολόγησε τίποτα και απλώς υπέγραψε ένα χαρτί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή