ΣΕΟ: πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδιάς

ΣΕΟ: πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδιάς

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Περιπλάνηση στους 5 κύκλους» τιτλοφορείται το πρόγραμμα Ολυμπιακής Παιδιάς που πραγματοποιεί ο κλάδος Πουλιών του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών από τις 7 έως τις 12 Ιουλίου, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για μια κατασκήνωση η οποία φιλοξενεί 1.000 «πουλιά» (παιδιά ηλικίας 7 – 11 ετών) απ’ όλη τη χώρα για την οργάνωση της οποίας συμμετέχουν 300 ενήλικες εθελοντές-μέλη του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών, από 110 πόλεις της Ελλάδος.

Σκοπός του προγράμματος «Περιπλάνηση στους πέντε κύκλους» είναι η γνωριμία των παιδιών με την ιστορία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η εξοικείωση με τα ολυμπιακά ιδεώδη καθώς και η γνωριμία με την απλή ζωή στην ύπαιθρο και η προσφορά στον κατασκηνωτικό χώρο.

Στην τελετή έναρξης θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση, η οποία είναι βασισμένη στην εισαγωγή του παραμυθιού «H Δέσποινα και το Περιστέρι» του Ευγένιου Τριβιζά.

Τη δεύτερη ημέρα τα παιδιά θα αναζητήσουν μέσα από ένα κυκλικό παιχνίδι, με σταθμούς διαφορετικών δράσεων, τον χαμένο κότινο και τα ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, συμμετοχής και προσφοράς.

Την Τετάρτη 9 Ιουλίου θα γίνει γνωριμία με 7 αθλήματα των Αγώνων της Αθήνας του 1896, για να χορηγηθεί στα «πουλιά» το Πτυχίο του Αθλητή.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, μέσω ενός ζωντανού επιτραπέζιου παιχνιδιού, τα παιδιά θα γνωρίσουν τις μασκότ και θα ζήσουν μεγάλες στιγμές από προηγούμενους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Την Παρασκευή θα επισκεφθούν Ολυμπιακή Αθλητική εγκατάσταση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης του προγράμματος με θεατρική παράσταση βασισμένη στο τέλος του παραμυθιού «H Δέσποινα και το Περιστέρι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή