Τα νέα μετάλλια στην Πράγα

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα νέα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων, που αναδεικνύουν τη στενή διαχρονική σχέση της χώρας μας με τους Αγώνες, αφού θα έχουν πλέον την ελληνική όψη στην μπροστινή πλευρά τους, παρουσίασε χθες η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» κ. Γιάννα Αγγελόπουλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πράγα. H μόνιμη όψη των μεταλλίων, όπως αποφάσισε στις αρχές της εβδομάδας η ΔΟΕ, απεικονίζει τη Νίκη του Παιωνίου σε φόντο του Καλλιμάρμαρου. H κ. Αγγελοπούλου χαρακτήρισε ριζοσπαστική την απόφαση της ΔΟΕ, επισημαίνοντας ότι «η σύνδεση του αγάλματος της Νίκης του Παιωνίου με την Ολυμπία, ήταν και ο βασικός λόγος που επιλέχθηκε ως θέμα για τον σχεδιασμό της πρώτης όψης των μεταλλίων. Εκανε δε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι αλλάζει για πρώτη φορά η κύρια όψη των μεταλλίων μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928 στο Αμστερνταμ, ενώ πλέον όλα τα ολυμπιακά μετάλλια θα χαρακτηρίζονται από την ελληνικότητα των Αγώνων τόσο ως προς τη γεννησή τους, όσο και ως προς την αναβίωσή τους.

Οσον αφορά στα στοιχεία που συνθέτουν τη δεύτερη όψη του μεταλλίου είναι τρία: Πρώτον, η αιώνια φλόγα θα ανάψει στην Ολυμπία, δεύτερον, η φλόγα πλαισιώνεται από τους πρώτους στίχους της όγδοης Ολυμπιακής ωδής του Πινδάρου και τρίτον, το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων της ΑΘΗΝΑ 2004. Δημιουργός του μεταλλίου είναι η σχεδιάστρια Ελένη Βότση, ενώ θα κοπούν συνολικά 1.130 χρυσά, 1.130 αργυρά και 1.150 χάλκινα μετάλλια.

Η κ. Αγγελοπούλου ρωτήθηκε επίσης σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και απάντησε ότι «τις παρακολουθούμε από κοντά, αλλά δεν τις σχολιάζουμε. Δουλειά μας είναι να ετοιμάζουμε τιυς Ολυμπιακούς Αγώνες». Χαρακτήρισε εξάλλου, για μια ακόμη φορά, λήξαν το θέμα που είχε προκληθεί με τους Ελληνες Ολυμπιονίκες, ενώ εξέφρασε την έκπληξή της για το πολύκροτο ζήτημα που έχει προκληθεί με τους οίκους ανοχής στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τονίζοντας ότι «ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα από την Οργανωτική Επιτροπή. Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν θα κάνει το… δικό της ανασχηματισμό στην οργανωτική επιτροπή, απάντησε χαμογελώντας: «Παρακολουθούμε καθημερινά τη δουλειά που γίνεται αλλά ουδείς αναντικατάστατος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή