Σκηνοθέτησε την απαγωγή του

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελληνας μετανάστης στη Γερμανία σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ανάγκασε τις Αρχές να τον αναζητούν επί δυόμισι μήνες για να γλιτώσει από τα οικογενειακά και οικονομικά του προβλήματα.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν πριν από λίγες ημέρες τον 56χρονο Αναστάσιο Καγλάτη να περιφέρεται στο πλακόστρωτο της παραλίας Θεσσαλονίκης σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση O 56χρονος είχε έρθει από τη Γερμανία την 21η Απριλίου προκειμένου να επισκεφθεί συγγενικό του πρόσωπο στην Κατερίνη έχοντας σκοπό να αγοράσει κάποιο ακίνητο. Δύο ημέρες μετά, η γυναίκα του δέχθηκε στη Γερμανία τηλεφώνημά του με το οποίο της ζητούσε να συγκεντρώσει χρήματα και να έρθει στην Ελλάδα να τον βοηθήσει γιατί, όπως της είπε, είχε πέσει θύμα απαγωγής από ομάδα Αλβανών κακοποιών.

Οι συγγενείς του ειδοποίησαν την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι άνδρες της οποίας προχώρησαν σε άρσεις τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου και εξέδωσαν αναζητήσεις προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας.

Το τηλεφώνημα, όπως διαπίστωσαν αργότερα οι αστυνομικοί, είχε γίνει από καρτοτηλέφωνο της Νάουσας και οι έρευνες για τον εντοπισμό των υποτιθέμενων απαγωγέων συνεχίστηκαν τις επόμενες εβδομάδες, μέχρι που οι αστυνομικοί εντόπισαν τον ίδιο να περιφέρεται στο πλακόστρωτο της παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Οπως ανέφερε ο ίδιος στους αστυνομικούς, όλο αυτό το διάστημα, ευρισκόμενος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και λόγω των προβλημάτων που δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει, περιπλανιόταν σε διάφορες πόλεις. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα «της άσκοπης κινητοποίησης Αρχής με ψευδή αναγγελία» και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή