Διεθνής ιατρική κάρτα στην Ελλάδα

Διεθνής ιατρική κάρτα στην Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια ιατρική κάρτα, αρκετά χρήσιμη στους ασθενείς, κυρίως σε πολυτραυματίες τροχαίων ατυχημάτων, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα, αφού έχει ήδη διαδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως. Πρόκειται για την προσωπική κάρτα Life Badge, η οποία μέσω ενός τυπωμένου αριθμού 23 ψηφίων δίνει άμεση πρόσβαση στην ιστοσελίδα και επιτρέπει την ανάγνωση του ιατρικού αρχείου του κατόχου, μεταφρασμένου σε πολλές γλώσσες, ώστε να μπορεί να διαβαστεί και από ιατρούς σε χώρες του εξωτερικού, αν παραστεί ανάγκη.

Σε περίπτωση άμεσης ιατρικής ανάγκης ή επείγουσας εισαγωγής στο νοσοκομείο, ο γιατρός μπορεί να επέμβει ουσιαστικά, γνωρίζοντας πιθανές αλλεργίες, προηγούμενες εγχειρήσεις, τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές, κληρονομικές παθήσεις και οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τον ασθενή. H πρόσβαση στο ιατρικό αρχείο δεν επιτρέπει στον εκάστοτε γιατρό να γνωρίζει το όνομα του νοσηλευόμενου, παρά μόνο την κατάσταση της υγείας του, εφόσον η συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας προστατεύεται από ανωνυμία.

Δικαίωμα ανάγνωσης του ιατρικού φακέλου έχουν μόνο όσοι έχουν εγκριθεί από τον κάτοχο της κάρτας, καθώς επίσης και οποιοσδήποτε προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που ο χρήστης είναι αναίσθητος.

Η κάρτα είναι εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας, κοστίζει 15 ευρώ και οι υπηρεσίες της ισχύουν για 10 χρόνια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή