ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Πιθανολογείται ότι πρόκειται για πτώση μετεωρίτη

Η εμφάνιση φλεγόμενου αντικειμένου μεγάλης μάζας στον ουρανό της Ελλάδας, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης διέγειρε πολύ τη φαντασία όσων το αντελήφθησαν. Το αντικείμενο (πιθανότατα, μετεωρίτης) έγινε ορατό από διάφορες περιοχές της χώρας (Ελευσίνα, Καβάλα, Κέρκυρα). Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, κατέπεσε μεταξύ Δολιανής και Καστανώνα. Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που πραγματοποιούν έρευνες στην περιοχή δεν έχουν εντοπίσει για την ώρα το παραμικρό. «Σε ημερήσια βάση πέφτουν στη Γη περίπου 100 τόννοι υλικού με τη μορφή μετεωριτών μερικών μόνο γραμμαρίων», δήλωσε για το θέμα ο κ. Χρήστος Γούδης από το Ινστιτούτο Αστονομίας και Αστροφυσικής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΑΟΚ

Ενας κρατείται, δύο ελεύθεροι

Ενα άτομο συνελήφθη, ενώ δύο άλλα που είχαν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ανω Πόλης αφέθησαν ελέυθερα, κατά τη διάρκεια των προχθεσινών επεισοδίων που προκάλεσαν «φίλαθλοι» του ΠΑΟΚ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Περίπου 2.000 οπαδοί πραγματοποίησαν πορεία από το γήπεδο της Τούμπας προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ζητώντας την απομάκρυνση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιώργου Μπατατούδη. Στην είσοδο του υπουργείου ομάδα φιλάθλων επιχείρησε να εισβάλει στο προαύλιο και συνεπλάκησαν με αστυνομικούς.

ΚΟΛΠΟ ME ΤΕΛΑΡΑ

Του ξαναπουλούσαν τα δικά του

Κόλπο με τελάρα σκαρφίστηκε 25χρονος Γεωργιανός που εργαζόταν στη λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης. O νεαρός παρουσίαζε άδεια τελάρα φρούτων στον εργοδότη του υποστηρίζοντας ότι ήταν επιστροφές χρεωμένων τελάρων που είχαν πάρει πελάτες. Στη συνέχεια έπαιρνε τα χρήματα δήθεν για να τους τα επιστρέψει. Οπως διαπιστώθηκε, τα άδεια τελάρα προέρχονταν από το προαύλιο της λαχαναγοράς όπου τα στοίβαζε ο εργοδότης του. Με αυτόν τον τρόπο του απέσπασε 3.815 ευρώ. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του για την απάτη, καθώς και για διακεκριμένες κλοπές τις οποίες διέπραξε μαζί με έναν 23χρονο τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Τηλεματική σε Εκπαίδευση και Υγεία

Στο νησί της Σάμου πραγματοποιείται, στις 3-5 Ιουλίου και 11-13 Ιουλίου, Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Οι τηλεματικές Υπηρεσίες στην Εκπαίδευση» και «Οι τηλεματικές Υπηρεσίες στην Υγεία». Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ερευνών Ανατολικού Αιγαίου (ΙΝΕΑΓ) συμμετέχουν επιστήμονες από 30 και πλέον χώρες και 100 επιστημονικές εργασίες με σκοπό την εισαγωγή των Τηλεματικών Υπηρεσιών στην εκπαίδευση και στην υγεία. Ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός για τα ελληνικά νησιά, καθώς αναμένεται να συμβάλουν αποτελεσματικά στην αποφυγή της απομόνωσης τους. Το συνέδριο μεταδίδεται μέσω του Διαδικτύου: www.ineag.gr

ΣτΕ ΓΙΑ ΑΝΔΡΟ

Φρένο στις ανεξέλεγκτες οικοδομές

Φρένο στην ανεξέλεγκτη πολεοδομική και οικοδομική ανάπτυξη στην Ανδρο επιχειρεί να βάλει το E΄ Τμήμα -γνωστό ως οικολογικό- του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο με σχετική του απόφαση διαγράφει ως αντισυνταγματικές και παράνομες διατάξεις του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, που έδιναν το «πράσινο φως» σε ιδιωτική πολεοδόμηση (συνεταιρισμών κ.λπ.). Επιπλέον, το ΣτΕ απαγορεύει τη δόμηση σε απόσταση 100 μέτρων από τη γραμμή του αιγιαλού, ενώ στις περιοχές, όπου επιτρέπεται η εγκατάσταση ξενοδοχειακών μονάδων, πρέπει να οριστεί ο ανώτατος αριθμός κλινών ανά στρέμμα, που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 10 κλίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή