Διττώς ωφέλιμα για την υγεία αποδεικνύονται τα βιολογικά προϊόντα – ζωτικής και φυτικής προέλευσης. Οπως υπογραμμίστηκε σε χθεσινή ημερίδα από τον γενικό διευθυντή του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων κ. Χρ. Αποστολόπουλο, επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν ότι τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι μόνον λιγότερο επιβαρυντικά για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία, αλλά έχουν και μεγαλύτερη θρεπτική αξία, καθώς περιέχουν ουσίες πολύτιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό, που στα «συμβατικά» προϊόντα απαντούν σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις. Ενδεικτικά, ο κ. Αποστολόπουλος αναφέρθηκε σε αντιοξειδωτικές ουσίες και ακόμη περισσότερο στα ιχνοστοιχεία, που απαντούν στα βιολογικά προϊόντα σε ποσότητες τετραπλάσιες απ’ ό,τι στα κοινά τρόφιμα. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται και στο σαλικυλικό οξύ, που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις στα βιολογικά λαχανικά και έχει ικανή συμβολή στην πρόληψη καρδιακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, αλλά και μορφών καρκίνου.
Πιο θρεπτικά τα βιολογικά προϊόντα
38" χρόνος ανάγνωσης