Εγκαιρη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Εγκαιρη διάγνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία νέα εξέταση, με την οποία ανιχνεύονται τα επίπεδα ομοκυστεΐνης στο αίμα, λειτουργεί ως δείκτης για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, του Αλτσχάιμερ και της γεροντικής άνοιας. H ελπιδοφόρα εξέταση, που γίνεται με μία γενική αιμοληψία, μπορεί να εντοπίσει έγκαιρα το πρόβλημα. Οταν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης (προϊόν μεταβολισμού σημαντικού αμινοξέος που περιέχεται στις τροφές) αυξηθούν στο αίμα πάνω από ένα συγκεκριμένο όριο, τότε μπορεί να προκληθούν παθήσεις, όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, ισχαιμική καρδιοπάθεια, εγκεφαλικά επεισόδια, νόσος Αλτσχάιμερ και άνοια, ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καθηγητής Νευρολογίας – Ψυχιατρικής Δ. Κουντούρης και ο Γερμανός καθηγητής H.H. Κornhuber.

Οι πιο ευάλωτες ηλικιακά ομάδες είναι αυτές μεταξύ 20 – 40 ετών. Την «έκρηξη» της σκλήρυνσης κατά πλάκας μπορούν να προκαλέσουν λοιμώξεις, τραύματα, ανοσολογικές αντιδράσεις, έντονο στρες, κόπωση, κακή διατροφή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή