H μολυσμένη φέτα μας εκθέτει διεθνώς

H μολυσμένη φέτα μας εκθέτει διεθνώς

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρωθυπουργός εξαγγέλλει σήμερα πρωτοβουλίες για τον «εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος», αλλά για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και της οικονομίας, που εδέχθη πλήγμα μέγα από τους περίπου 4 τόννους μολυσμένης με λιστέρια φέτας η οποία εστάλη στη Νορβηγία, ουδέν.

Ομως τούτο, δυστυχώς, είναι το μέγα θέμα, αυτό που προσδιορίζει την προβληματικότητα της χώρας και εκείνο το οποίο εμποδίζει τις εξαγωγές και διατηρεί την ανεργία στα ύψη. Χρειάσθηκαν πολυετείς αγώνες για να κερδηθεί και να κατοχυρωθεί η ελληνικότητα ενός παραδοσιακού ελληνικού προϊόντος και έφθασε μόλις μια παραγγελία για να προκαλέσει το μέγιστο κακό.

Χθες, ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Φ. Χατζημιχάλης ανακοίνωσε ότι οι εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας «Κολιός» ελέγχονται από την 1η Ιουλίου, μετά την ειδοποίηση που έλαβαν οι ελληνικές αρχές από τις αντίστοιχες της Νορβηγίας, ότι σε ποσότητα φέτας που εξήχθη από την προαναφερόμενη εταιρεία ανιχνεύθηκε το θανατηφόρο μικρόβιο της λιστέριας. Το γεγονός που επιτρέπει ξανά στους Δανούς να προσβάλλουν την ελληνικότητα του προϊόντος αποδίδεται στην προχειρότητα παρασκευής, όσο και στην έλλειψη ποιοτικών και υγειονομικών ελέγχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή