Μάρτυρας – «άλλοθι» για τη Σωτηροπούλου

Μάρτυρας – «άλλοθι» για τη Σωτηροπούλου

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προσωπικές στιγμές και την κοινή ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα ή Λαμπρόπουλου -όπως τον γνώριζαν- και της Αγγελικής Σωτηροπούλου περιέγραψαν φίλοι και γνωστοί του ζευγαριού που κατέθεσαν χθες ως μάρτυρες στη δίκη της 17Ν.

Εκείνον τον περιέγραψαν ως «Γκάντι», ευγενή και ειρηνόφιλο που πάλευε για ένα καλύτερο κόσμο, ενώ εκείνη ειλικρινή και στοργική μητέρα που «ήταν πάντα κοντά στον Δημήτρη».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του μάρτυρα Στέλιου Σωτηριάδη, ο οποίος έδωσε «άλλοθι» στην Αγγ. Σωτηροπούλου για την κατηγορία της συμμετοχής στην έκρηξη του Πειραιά. O μάρτυρας γνώρισε το ζευγάρι το 1993 στην Δονούσα, ενώ όσον αφορά το βράδυ της έκρηξης στις 29 Ιουνίου του 2001, υποστήριξε ότι η Σωτηροπούλου βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με τον γιο της Εκτορα από νωρίς το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα. «Τους έφερε ο Μήτσος από το σπίτι γύρω στις 7.15 το απόγευμα. Δεν είχε τίποτα η συμπεριφορά της και ήταν ήρεμη. Μας είπε ο Δημήτρης ότι θα επέστρεφε στα μελίσσια. Εκείνος γύρισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κάτωχρος και ανήσυχος και ζήτησε από την Σωτηροπούλου να φύγουν». O ίδιος μάρτυρας αναφέρθηκε και στην προσωπικότητα της Σωτηροπούλου, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευθύ άνθρωπο και πολύ υπεύθυνη όσον αφορά στην ανατροφή του Εκτορα. «Είχε υιοθετήσει μια άποψη. Οτι ποτέ δεν καταστρέφεις κάτι αν δεν μπορείς να το δημιουργήσεις», υποστήριξε ο κ. Σωτηριάδης, ο οποίος αναφερόμενος στον Κουφοντίνα είπε ότι τον απογοήτευσε. «Στις συζητήσεις μας πάντα μου έλεγε ότι δέχεται την αφαίρεση μόνο στην ποίηση και στα μαθηματικά. Εμοιαζε με τον Γκάντι στον χαρακτήρα. Δεν πίστεψα ποτέ ότι ήταν μέλος της 17και όταν το έμαθα σοκαρίστικα και ένιωσα βαθιά εξαπατημένος». Για το ζεύγος Κουφοντίνα – Σωτηροπούλου κατέθεσε και μια φίλη της «Κικής» από το ορφανοτροφείο, όπου διέμειναν για 14 χρόνια. H μάρτυρας περιέγραψε την Αγγελική ως ευαίσθητη, τρυφερή και ειλικρινή. H ίδια υποστήριξε για τον Κουφοντίνα ότι «ήταν ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο».

Χθες, ολοκλήρωσε την κατάθεσή του και ο τραπεζικός υπάλληλος κ. Χρήστος Μαλτζάρκος, ο οποίος αποδυνάμωσε το άλλοθι του Ηρακλή Κωστάρη ως προς την δολοφονία του Κωστή Περατικού (27.5.1997). «Ακόμα και αν έκανε ο ίδιος τη συναλλαγή εκείνη την ημέρα, μπορεί να τελείωσε μέσα σε δύο λεπτά», είπε. Τέλος, οι συνήγοροι του Βασίλη Τζωρτζάτου αμφισβήτησαν τη δακτυλοσκοπική εξέταση και την ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων του κατηγορουμένου στο αστυνομικό πηλίκιο που βρέθηκε στη γιάφκα της Πάτμου, ζητώντας τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης. Ακόμη ζήτησαν να κληθεί προς κατάθεση η καθηγήτρια Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης κ. Ερση Αμπατζή – Καλφόγλου, η οποία υποστηρίζει ότι είναι δυνατή η μεταφορά των αποτυπωμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή