Υπουλα ρεύματα στους Νέους Πόρους

Υπουλα ρεύματα στους Νέους Πόρους

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Σε μια παγίδα που δημιουργούν άνεμοι και θαλάσσια ρεύματα εξελίσσεται για τους κολυμβητές η παραλία Νέων Πόρων Πιερίας, στην οποία μέσα σε διάστημα 22 ημερών πνίγηκαν πέντε άνθρωποι. Πέρυσι το καλοκαίρι είχαν χάσει τη ζωή τους δύο κολυμβητές, παρά την παρουσία ναυαγοσωστών οι θέσεις των οποίων, αν και έχουν προκηρυχθεί φέτος από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.

Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Πλαταμώνα, κ. Βασίλειο Αδάμου, η κύρια αιτία των πνιγμών στην παραλία είναι οι κακές καιρικές συνθήκες και η απουσία ναυαγοσωστών. O κ. Αδάμου δήλωσε στην «K» ότι από τους βορειοδυτικούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και ξεπερνούν τα πέντε μποφόρ, δημιουργούνται θαλάσσια ρεύματα που «τραβάνε» τους κολυμβητές προς το εσωτερικό της θάλασσας και από την εξάντληση δεν μπορούν να βγουν στην ακτή. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα περιστατικά πνιγμών που συνέβησαν φέτος έγιναν σε απόσταση 20 – 30 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 2 μέτρων. Το Λιμεναρχείο, σύμφωνα με τον κ. Αδάμου, έχει ζητήσει να τοποθετηθούν ειδικές προειδοποιητικές σημαίες για να γνωρίζουν οι λουόμενοι αν μπορούν να μπουν στη θάλασσα.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανατολικού Ολύμπου κ. I. Τσαρούχας υποστήριξε ότι αν και πέρυσι η παραλία απασχολούσε δύο ναυαγοσώστες, φέτος κανένας ναυαγοσώστης δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Το Λιμενικό σχημάτισε δικογραφία κατά του δημάρχου για μη έγκαιρη πρόσληψη ναυαγοσωστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή