Δίωξη δημοσιογράφων για υπόθαλψη μελών… 17N

Δίωξη δημοσιογράφων για υπόθαλψη μελών… 17N

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και μάλιστα… μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης 17αντιμετωπίζουν από χθες δύο δημοσιογράφοι επειδή το περασμένο καλοκαίρι δημοσιοποίησαν τμήματα της δικογραφίας που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση και ενδεχομένως με αυτόν τον τρόπο «ματαίωσαν τη σύλληψη κάποιου υπόπτου που αναφέρεται στη δικογραφία».

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του δημοσιογράφου της «Ελευθεροτυπίας» κ. Παναγιώτη Στάθη και της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Το Βήμα» κ. Δέσποινας Μπρούσαλη, έπειτα από προκαταρκτική εξέταση για διαρροή στον Τύπο τμημάτων της δικογραφίας που αφορά στην υπόθεση της 17Ν.

Από τις 24 Ιουλίου του 2002 ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σωτήρης Μπάγιας είχε ζητήσει να διερευνηθεί εάν διαπράχθηκε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία. Μετά το πέρας της έρευνας και αφού ελήφθησαν καταθέσεις από δύο δημοσιογράφους, συνηγόρους κατηγορουμένων αλλά και αστυνομικούς των EKAM -οι οποίοι αναφέρουν ότι ήταν παρόντες κατά την απολογία των κατηγορουμένων ως μελών της 17ενώπιον της ανακρίτριας κ. Θεώνης Μπούρη- απαγγέλθηκαν κατηγορίες στους δύο δημοσιογράφους και ήδη έχουν κληθεί σε απολογία ενώπιον της 8ης πταισματοδίκου Αθηνών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει επισήμως πλέον ότι υπήρχαν αστυνομικοί παρόντες κατά τη διάρκεια των απολογιών κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης ενώπιον της κ. Μπούρη, ενώ από τη δίωξη προκύπτει ότι οι δημοσιογράφοι από μάρτυρες μετατράπηκαν σε κατηγορουμένους επειδή αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τις πηγές τους, σεβόμενοι το δημοσιογραφικό απόρρητο. Επιπλέον, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι βάσει του αντικειμένου της προκαταρκτικής έρευνας αλλά και της δίωξης που ασκήθηκε, οι εισαγγελικές Αρχές ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ευθύνονται οι εκπρόσωποι του Τύπου για τη μη σύλληψη άλλων ενδεχομένως μελών της «17 Νοέμβρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή