Διορίσθηκε ο νέος Συνήγορος του παιδιού

Διορίσθηκε ο νέος Συνήγορος του παιδιού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Συνήγορο του παιδιού» αποκτά για πρώτη φορά η χώρα μας, στο πλαίσιο της λειτουργίας της ανεξάρτητης αρχής του Συνήγορου του Πολίτη. Χθες, ο νεοδιορισθείς Συνήγορος του Πολίτη κ. Γιώργος Καμίνης, παρουσίασε τους πέντε νέους βοηθούς Συνηγόρους, κάνοντας εκτενέστερη αναφορά στη νεοσυσταθείσα θέση του Συνηγόρου του Παιδιού, θέση στην οποία ορίστηκε ο κ. Γ. Μόσχος.

Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει ειδική τηλεφωνική γραμμή για παιδιά και νέους, για την παροχή συμβουλών από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όπως ψυχολόγους, παιδαγωγούς και κοινωνικούς λειτουργούς.

Το κύριο βάρος του νέου Συνηγόρου, θα δοθεί σε αυτεπάγγελτες έρευνες και ελέγχους σε ιδρύματα και φορείς που ασχολούνται με τους νέους, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που θα καταβληθούν για την ανάπτυξη νέων τρόπων επικοινωνίας «σε γλώσσα οικεία» προς τα παιδιά.

Ο ρόλος του Συνηγόρου του Παιδιού, θα είναι κυρίως συμβουλευτικός, προκειμένου, όπως είπε ο βοηθός Συνήγορος κ. Γ. Μόσχος, να «βοηθήσουμε τα ίδια τα παιδιά, απαντώντας τα ίδια, πιο δυναμικά στα προβλήματά τους».

Ωστόσο, όπως υπογράμμισαν οι κ. Καμίνης και Μόσχος, η ανεξάρτητη αρχή, θα έχει και παρεμβατικό ρόλο, όμως προκειμένου να επιλυφθεί για την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάθεση, από ενηλίκους, έγγραφης αναφοράς προς τον Συνήγορο.

Παράλληλα και προκειμένου να προλαμβάνονται προβλήματα, ο Συνήγορος του Παιδιού θα επιδιώξει τη στενή συνεργασία τόσο με τις υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας και οργανώσεις που ασχολούνται με το παιδί, όσο και με τις εισαγγελίες ανηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή