Κουφοντίνας – Σωτηροπούλου κατά συνήγορου Αμερικανών θυμάτων

Κουφοντίνας – Σωτηροπούλου κατά συνήγορου Αμερικανών θυμάτων

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι έντονες ρήξεις του Δημήτρη Κουφοντίνα και της Αγγελικής Σωτηροπούλου με τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και ειδικά με τον συνήγορο που εκπροσωπεί τις οικογένειες των Αμερικανών θυμάτων της 17 N, κ. Ηλία Αναγνωστόπουλο, κυριάρχησαν κατά τη χθεσινή 84η ημέρα της δίκης της οργάνωσης.

Μάλιστα, η Αγγελική Σωτηροπούλου απειλήθηκε με «έξωση» από τη δικαστική αίθουσα, όταν χαρακτήρισε τον κ. Αναγνωστόπουλο «δικηγόρο πληρωμένο από τους Αμερικανούς». Αφορμή αποτέλεσε ερώτηση του κ. Αναγνωστόπουλου σχετικά με έναν Αλβανό που απασχολούσε το ζευγάρι στο κτήμα της Κερατέας, όπου διατηρούσαν μελίσσια.

«Αν ξανατολμήσετε να μιλήσετε θα σας στείλω κάτω (στο κελί)», την προειδοποίησε ο πρόεδρος της έδρας κ. Μιχάλης Μαργαρίτης και η Αγγελική Σωτηροπούλου συνέχισε χαμηλώνοντας τους τόνους: «Αυτόν τον άνθρωπο τον πήραμε και δούλεψε, είχε δύο παιδιά, τον φιλοξενήσαμε, του κολλούσαμε ΟΓΑ, τον πληρώσαμε ντούκου. Δεν ήθελα να το πω, αλλά εγώ δεν του έχω πάρει δραχμή από το ενοίκιο. Στον άνθρωπο που δεν είχε βοηθήσει κανείς, δεν του είχε δώσει δραχμή στο χωριό, εγώ του έβγαλα πράσινη κάρτα και τον βοήθησα και τον πλήρωνα πάντα και του κολλούσα ένσημα. Να μην κατηγορούν ότι εκμεταλλεύομαι τους Αλβανούς, αυτό εμένα με θίγει».

Στη συνέχεια ήταν η σειρά του Δημήτρη Κουφοντίνα να διαπληκτιστεί με τον συνήγορο της Πολιτικής Αγωγής κ. Ηλία Αναγνωστόπουλο. Αφορμή αποτέλεσε σχόλιο – ερώτηση του συνηγόρου. «Κάποιος που είναι τόσο γενναίος και αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, γιατί στα επιμέρους δεν λέει τίποτα και παίζουμε την κολοκυθιά;», υποστήριξε ο κ. Αναγνωστόπουλος και πρόσθεσε: «δεν είναι κουτοπονηριά αυτό. Εννοώ να μιλήσει όσον αφορά τον εαυτό του, όχι να πει για τους άλλους».

Αμεση ήταν η ένσταση του Κουφοντίνα. «Δεν μπορεί να ακούγονται συνεχώς λέξεις όπως κολοκυθιά και κουτοπονηριά», υποστήριξε ο κατηγορούμενος. «Διαστρεβλώνει συνεχώς τα πράγματα και τις προκηρύξεις… Με βάση την επαναστατική ηθική και τις αξίες που έχω, δεν μου επιτρέπεται να αναφερθώ σε άλλα άτομα. Αλλωστε τα δέκα ισόβια θα τα φάω είτε μιλήσω είτε όχι, είτε πω είτε δεν πω». O Δημ. Κουφοντίνας διαπληκτίστηκε και με τον συνήγορο που εκπροσωπεί τα ΕΛΤΑ κ. K. Ευαγγελάτο. «Τα τελευταία πέντε χρόνια τα ΕΛΤΑ έχουν πληρώσει 700 εκατομμύρια σε συμβούλους. Αφού κόπτεστε για τα ΕΛΤΑ, σας λέω ότι προσφάτως στη Βουλή κατατέθηκε επισήμως πόρισμα σχετικά με υπηρεσίες που δεν προσφέρθηκαν ποτέ».

Απών ο Σάββας Ξηρός

Απών από την ακροαματική διαδικασία ήταν χθες ο Σάββας Ξηρός, ο οποίος απεχώρησε πριν από δύο μέρες λέγοντας στον πρόεδρο της έδρας «στείλτε μου την απόφαση στο κελί 12». Αιτία ήταν η παρέμβαση του εισαγγελέα Χρήστου Λάμπρου, ο οποίος αναφερόμενος στις προανακριτικές απολογίες του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι εκείνος ομολόγησε γιατί βρέθηκε ένα σκαλί πριν από το θάνατο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή