3ο Επιστημονικό Πεδίο

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για το πεδίο των περιζήτητων ιατρικών σχολών. Μπορεί βέβαια, η Ιατρική να συνεχίζει να γοητεύει τους περισσότερους υποψηφίους, όμως αποτελεί έναν κλάδο που βρίσκεται στα όρια του κορεσμού.

Πιο συγκεκριμένα:

– Ιατρικές σχολές : αποτελούν το «φιλέτο» του πεδίου και οδηγούν τους πτυχιούχους στα παραδοσιακά επαγγέλματα στα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, ή και στο ελεύθερο επάγγελμα.

– Τμήματα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών και Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας: οι προοπτικές των πτυχιούχων των τμημάτων αυτών -με τα τρέχοντα δεδομένα- είναι είτε στις βιομηχανίες με σχετικό αντικείμενο είτε στα λιγοστά ερευνητικά κέντρα είτε, ακόμη, ως καθηγητές Βιολογίας στη δημόσια εκπαίδευση.

– TEI Υγείας: ο επαγγελματικός κορτεσμός των σχολών AEI οδηγεί σημαντικό αριθμό υποψηφίων να στοχεύσει στα τμήματα TEI, τα οποία προσφέρουν τουλάχιστον… ευκρινείς επαγγελματικές προοπτικές.

– Τμήματα Διαιτολογίας – Διατροφής: θεωρείται ραγδαία αναπτυσσόμενος τομέας και οι επαγγελματικές προοπτικές των πτυχιούχων είναι, εκτός από τα νοσοκομεία, στα κέντρα αδυνατίσματος και διαιτολογίας και στις συμβουλευτικές υπηρεσίες υγείας. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει ζήτηση για τα σχετικά τμήματα AEI (στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και TEI (στην Αθήνα και στην Κρήτη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή