5ο Επιστημονικό Πεδίο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για το πεδίο «Επιστημών Οικονομίας και Διοίκησης», όπως ονομάζεται. Περιλαμβάνει τις σχολές των οικονομικών επιστημών, η ανάπτυξη των οποίων ήταν τις τελευταίες δεκαετίες ραγδαία, όπως αντίστοιχα και του τομέα των υπηρεσιών. Το πρόβλημα με τους υποψηφίους είναι ότι λόγω των παρεμφερών αντικειμένων της κάθε σχολής, βρίσκονται σε δίλημμα σχετικά με τις επαγγελματικές προοπτικές της καθεμιάς. Ειδικότερα στο πεδίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα τμήματα:

– Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόκειται για ένα από τα πλέον περιζήτητα τμήματα του πεδίου καθώς, όπως λέει και η ονομασία του, ανοίγει δρόμους για το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις κατά κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα.

– Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά: Οι «μετοχές» του τμήματος ανέβηκαν από τη στιγμή που το Χρηματιστήριο πήρε την άγουσα και οι εξελίξεις του άρχισαν να αφορούν περισσότερο τους Ελληνες. Οι πτυχιούχοι του μπορούν να εργαστούν στον τραπεζικό κλάδο, τις χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και τα οικονομικά τμήματα των επιχειρήσεων.

– Οικονομικής Επιστήμης / Επιστημών: Υπάρχουν εννέα σχετικά τμήματα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Το ευρύ αντικείμενο των τμημάτων δίνει στους αποφοίτους τους αντιστοίχως πολλαπλές επιλογές στον δημόσιο τομέα, σε επιχειρήσεις, σε τράπεζες. Βέβαια, οι φοιτητές των τμημάτων αυτών, μέσα στη σχολή, θα δώσουν βαρύτητα σε κάποιο τομέα, ώστε να μπορέσουν κατόπιν να προσανατολισθούν και επαγγελματικά.

– Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Αθήνας και Θεσσαλονίκης: H πτώση των συνόρων δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους τους να εργαστούν σε υπηρεσίες της E.E., σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, και βέβαια, σε υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, με αρμοδιότητα τιις διεθνείς οικονομικές σχέσεις.

– Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Αθήνας και Θεσσαλονίκης: τράπεζες, χρηματιστηριακές εταιρείες, οικονομικές υπηρεσίες επιχειρήσεων, αλλά και οι υπηρεσίες των οικονομικών υπουργείων είναι οι βασικότερες επιλογές των αποφοίτων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή