2ο Επιστημονικό Πεδίο

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόκειται για το πεδίο των «θετικών επιστημών», όπως ονομάζεται. Περιλαμβάνει τις γνωστές σχολές των θετικών επιστημών που οδηγούν σε εκπαιδευτικά επαγγέλματα. Ειδικότερα:

Τμήματα Φυσικής, Μαθηματικών: οδηγούν την πλειονότητα των αποφοίτων στην εκπαίδευση, ενώ λιγοστές είναι οι θέσεις σε ερευνητικά κέντρα, στις υπηρεσίες μετεωρολογίας ή στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις με αντικείμενο την πληροφορική.

Τμήματα Χημείας και Βιολογίας: εκτός από την εκπαίδευση, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν σε ερευνητικά κέντρα και βιομηχανίες.

– Τμήματα Πληροφορικής: (π.χ. Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθήνας, Επιστήμης Υπολογιστών Κρήτης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υπολογιστών Περιβάλλοντος, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Μακεδονίας) παρέχουν σημαντικές προοπτικές σε όλους τους τομείς του ιδιωτικού τομέα είτε σε θέσεις προγραμματιστών είτε σε θέσεις μηχανογράφησης.

– Τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών: εκτός από τις δημόσιες υπηρεσίες (κυρίως του ΥΠΕΧΩΔΕ), οι απόφοιτοι των σχολών αυτών δραστηριοποιούνται στον κατασκευστικό και μελετητικό κλάδο.

– Τμήματα Γεωπονικής: πρόκειται για τα τμήματα Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας, Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων, Δασολογίας, Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων. Οδηγούν κατά κύριο λόγο στο κορεσμένο επάγγελμα του γεοπόνου, ενώ επαγγελματικές λύσεις προσφέρουν οι σχετικές βιομηχανίες και ο τομέας της έρευνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή