Στο εδώλιο και πάλι ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Στο εδώλιο και πάλι ο Βαγγέλης Ρωχάμης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα παλιά του λημέρια επέστρεψε και πάλι ο Βαγγέλης Ρωχάμης, καθώς χθες κάθισε εκ νέου στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο γνωστός βαρυποινίτης και μετρ των αποδράσεων, φέρεται ότι πυροβόλησε τον 36χρονο Γιάννη Σιμιτζή, τον Ιούνιο του 2002 στο Βασιλικό Ευβοίας, κατηγορία που ο ίδιος αρνείται. Το παράδοξο, ωστόσο, σε αυτήν τη δίκη είναι ότι και το ίδιο το θύμα αρνήθηκε ότι ο Βαγγέλης Ρωχάμης αποπειράθηκε να τον σκοτώσει, γιατί δεν είδε, όπως είπε, στην κατάθεσή του ενώπιον του δικαστηρίου, ούτε όπλο ούτε άκουσε πυροβολισμό. «Ημουν σε κατάσταση μέθης», είπε ο Γιάννης Σιμιτζής, ο οποίος δεν έκανε καταγγελία στην αστυνομία ούτε παρέστη, όμως, ως πολιτικός ενάγων χθες στο δικαστήριο. «Ηρθαμε στα χέρια, δεν θυμάμαι όμως όπλο. Με πήγαν στο νοσοκομείο, απ’ όπου όμως έφυγα μισή ώρα αργότερα γιατί δεν χρειάστηκα νοσηλεία». O αυτόπτης μάρτυρας Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που χώρισε τους δύο άνδρες από τον καβγά ήταν κατηγορηματικός: «Δεν υπήρχε όπλο ούτε ακούστηκαν πυροβολισμοί. O Σιμιτζής μπήκε στο καφενείο και είπε: Σήμερα θα γίνουν πολλά». Λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε ο Βαγγέλης (σ.σ. κατηγορούμενος) και χωρίς αφορμή του πέταξε μία καρέκλα στο κεφάλι. Μετά ήρθαν στα χέρια. O Σιμιτζής ήταν μεθυσμένος», είπε ο μάρτυρας.

Ο Βαγγέλης Ρωχάμης είχε αποφυλακιστεί δύο χρόνια πριν από τη συμπλοκή στο Βασιλικό και ζούσε στην Εύβοια, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο, όπως είχε πει, στη ζωή του. Είχε ήδη εκτίσει 22 χρόνια ποινή κάθειρξης και είχε αποφυλακιστεί με όρους. Εχει στο ενεργητικό του τέσσερις αποδράσεις, ωστόσο οι δικαστές του Συμβουλίου που αποφάσισαν την υφ’ όρων απόλυσή του, έκριναν ότι έχει επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά στις φυλακές, ενώ η κοινωνική λειτουργός τον χαρακτήρισε άτομο με σταθερή συμπεριφορά και δυνατότητα επανένταξης, χωρίς υποτροπή. H δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή