Διαπληκτισμός με μάρτυρα και αποβολή

Διαπληκτισμός με μάρτυρα και αποβολή

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Της Εύας Καραμανώλη

Με λόγια σκληρά, από αυτά που κρύβουν μέσα τους πολύ πόνο, απευθύνθηκε δι’ επιστολής που αναγνώστηκε στο δικαστήριο η κ. Σούνα Γκιορκού, μητέρα του Τούρκου ακόλουθου Γκιορκού Τσετίν, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες της 17στις 7.10.91. Οπως αναφέρει στην επιστολή της η κ. Σούνα Γκιουρκού, δεν εμφανίστηκε στη δίκη λόγω της επιβαρυμένης υγείας της, αλλά και γιατί «δεν έχω τη δύναμη να αντικρίσω τον αιμοβόρο δολοφόνο που έθεσε τέλος στη ζωή του γιου μου και των δικών μου ανθρώπων». H μητέρα του Τούρκου διπλωμάτη αναφέρει στην επιστολή τον τρόπο που μεγάλωσε τους δύο γιους της και τη θέληση του Γκιορκού Τσετίν να συμβάλει στην ανάπτυξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων. «Είχε ξεκινήσει την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και μου έλεγε πόσο αγαπούσε τους Ελληνες». H Σούνα Γκιορκού περιγράφει ως «τερατώδες ον» τον δολοφόνο του γιου της «που έδωσε τέλος στη γεμάτη από ανθρώπινη αγάπη ζωή του και του αφαίρεσε το δικαίωμα στο μέλλον. Το υποκείμενο αυτό είναι και δολοφόνος δικός μου. Κάθε ημέρα εξακολουθεί να με δολοφονεί», αναφέρει η τραγική μητέρα προσθέτοντας ότι περιμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη «να δείξει πόσο δίκαιη είναι».

Κατά τα άλλα, η χθεσινή ακροαματική διαδικασία είχε εντάσεις, καθώς μετά τον μάρτυρα και πάλαι ποτέ συνήθη ύποπτο Ιωάννη Μπουκετσίδη, ο οποίος είχε απομακρυνθεί από το δικαστήριο συνοδεία αστυνομικών πριν ολοκληρώσει την κατάθεσή του, άλλος ένας μάρτυρας του Γιάννη Σερίφη, ο υπάλληλος του Συλλόγου Βιβλίου και Χάρτου Αττικής κ. Κωσταντίνος Παλαιτσίδης απεπέμφθη από την αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Αιτία, ο διαπληκτισμός που είχε με τον προεδρο του δικαστηρίου Μιχ. Μαργαρίτη, αλλά και τον εισαγγελέα Χρήστο Λάμπρου, όταν ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η τρομοκρατία διαπράττεται από την πολιτεία.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Για μένα τρομοκρατία είναι όταν ο κατώτερος μισθός είναι 570 ευρώ και όταν γίνονται εργατικά ατυχήματα.

ΛΑΜΠΡΟΥ: Τι είναι αυτά που λέτε, δεν θα λέτε ό,τι θέλετε…

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Τρομοκράτες είναι και τα δικαστήρια που έβγαλαν τρεις απεργίες σε μια εβδομάδα παράνομες και καταχρηστικές.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν μπορείτε να βρίζετε τη Δικαιοσύνη της πατρίδας σας. Είστε θρασύτατος….

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Εγώ κουβαλάω κασόνια για 580 ευρώ και εσείς παίρνετε 5.000 ευρώ για να μοιράζετε φυλακή.

Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της έδρας, εκτός εαυτού, διέκοψε την κατάθεση του μάρτυρα, ο οποίος τελικώς απεχώρησε της αιθούσης. Τον λόγο πήρε ο Γιάννης Σερίφης ο οποίος υπερασπίστηκε τον μάρτυρα, βάλλοντας ταυτόχρονα κατά του εισαγγελέα. «Εχω πει ότι θα δικάσετε αυτό που είμαι και όχι αυτό που θέλετε εσείς να είμαι. O φίλος είχε μια άποψη για το ζήτημα. Εγώ δεν είμαι καλό παιδί και έχω την ίδια άποψη… Οσο για εσάς, κ. εισαγγελέα, έχετε μία εβδομάδα που λέτε για δημοκρατία…».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: H δημοκρατία έχει άποψη. Υπάρχουν και νοικοκυραίοι… Αυτοί που διαφεντεύουν τον τόπο…..

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Σερίφη κ. Σπ. Φυτράκης, έκανε λόγο για «λογοκρισία», ενώ ο πρόεδρος αντέτεινε ότι οι μάρτυρες θα πρέπει να «μαθαίνουν να ακούν όταν ο πρόεδρος λέει σταμάτα»….

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή