Αισιοδοξία από την επέμβαση

Αισιοδοξία από την επέμβαση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Η τεχνητή καρδιά χτυπάει από χθες στο στήθος του 54χρονου Χαράλαμπου Νένογλου μετά την εμφύτευση συσκευής αξονικής ροής νέας τεχνολογίας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Η πολύωρη και δύσκολη επέμβαση ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και παρά τις τεχνικές δυσκολίες ολοκληρώθηκε στις τέσσερις το απόγευμα.

Η ομάδα των καρδιοχειρουργών με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Σπύρου και των εξειδικευμένων τεχνικών για την εγκατάσταση και τη λειτουργία της συσκευής κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που προέκυψαν κατά την εμφύτευση. Ο λήπτης εξήλθε πέντε ώρες αργότερα με το μηχάνημα να υποστηρίζει τη δική του καρδιά και να δίνει ελπίδες ζωής μέχρι την εξεύρεση συμβατού μοσχεύματος. Νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ για την κατάσταση της υγείας του κρίσιμο θεωρείται το πρώτο εικοσιτετράωρο.

Ωστόσο, ο καθηγητής Παναγιώτης Σπύρου δηλώνει αισιόδοξος και ελπίζει ότι ο ασθενής θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά. Κατά τη διάρκειά της προέκυψε τεχνική δυσκολία την οποία όμως αντιμετωπίσαμε έγκαιρα, διότι υπήρχε κίνδυνος ο ασθενής να καταλήξει από αιμορραγία στο χειρουργείο. Αλλαξα την προβλεπόμενη από την εταιρεία μέθοδο και ο άρρωστος διασώθηκε», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Η παραμονή του ασθενούς στη ΜΕΘ, όπως διευκρίνισε ο καθηγητής καρδιοχειρουργίας, θα εξαρτηθεί από τη μετεγχειρητική συμπεριφορά του και από τον χρόνο της εκπαίδευσής του στο εμφυτευθέν σύστημα, το οποίο έχει εγγύηση λειτουργίας χωρίς επιπλοκές για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η χθεσινή επέμβαση που εγκρίθηκε από το Κεντρικό Σύστημα Υγειας και από ασφαλιστικό ταμείο της χώρας μας, δίνει ελπίδες σε 100 καρδιοπαθείς που καταλήγουν κάθε χρόνο περιμένοντας στις λίστες για κατάλληλο μόσχευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή