ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

I.X. ΣΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Νεαρός έσωσε τον οδηγό

Με κίνδυνο της ζωής του βούτηξε στα νερά του Θερμαϊκού χθες τα ξημερώματα ένας νεαρός για να σώσει 27χρονο που κινδύνευε να πνιγεί όταν έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, ο Γεώργιος Λορέντζο ήταν αυτός που έσωσε τον 27χρονο Νικόλαο Κουδόσιο, κάτοικο Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης. O πρώτος βούτηξε από το κατάστρωμα πλοίου το οποίο λειτουργεί ως αναψυκτήριο, όταν είδε ότι ο νεαρός οδηγός του αυτοκινήτου δεν μπορούσε να πιάσει τα σωσίβια που του πετούσαν. O 27χρονος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», ενώ το αυτοκίνητο ανέσυρε γερανός.

ΕΡΓΑ ΣΤΟΠΕΙΡΑΙΑ

Ασφαλτοστρώσεις δρόμων

Εργα για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του Πειραιά υλοποιεί η Νομαρχία σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ. Πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν συνολικά 16.100 τετραγωνικά μέτρα και θα αποκατασταθούν πέντε βασικοί οδικοί άξονες της πόλης, των οποίων η κατάσταση του οδοστρώματος χαρακτηρίζεται «πολύ κακή», με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται δρόμοι-παγίδες για τους οδηγούς. Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο της Νομαρχίας Πειραιά έχουν ενταχθεί και οι ασφαλτοστρώσεις δρόμων του δήμου Αγίου Ιωάννη Ρέντη και του Περάματος.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Οι δράστες πήραν 15.000 ευρώ

Ληστεία στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Λιοσίων 143 σημειώθηκε χθες, λίγο μετά τις 11 το πρωί. Δύο άγνωστοι, φορώντας καπέλο και γυαλιά ηλίου, εισέβαλαν στην τράπεζα, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν από τα ταμεία 15.000 ευρώ. Διέφυγαν πεζή.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΚΑΝΑ

48ωρη απεργία αύριο

Σαρανταοκτάωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο και μεθαύριο οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (OKANA), που καταγγέλλουν τη διοίκηση του Οργανισμού για δημιουργία κλίματος αυταρχισμού και τρομοκρατίας. Οι εργαζόμενοι ζητούν μεταξύ άλλων υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, συμμετοχή στο Δ.Σ. του Οργανισμού, διαρκή εκπαίδευση, καθώς και αύξηση των θεραπευτικών προγραμμάτων, με την αντίστοιχη ενίσχυση σε προσωπικό.

ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Συγχώνευση με παιδικούς σταθμούς

Νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση που να επιτρέπει τη συγχώνευση των παιδικών σταθμών με το Βρεφοκομείο Αθηνών δεσμεύθηκε να ζητήσει ο Χρήστος Παπουτσής, ο οποίος επισκέφθηκε χθες με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Νίτσα Λουλέ τις διοικητικές υπηρεσίες των παιδικών σταθμών του δήμου Αθηναίων και του Δημοτικού Βρεφοκομείου. O κ. Παπουτσής κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Εσωτερικών με θέμα τη «Συγχώνευση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών με το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών».

ΣτΕ ΓΙΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Αντισυνταγματική μεταβίβαση

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση προς τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων, που ελέγχουν τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του Δημοσίου. Ειδικότερα, το ΣτΕ με σχετική του γνωμοδότηση έκρινε αντισυνταγματικό το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που καθόριζε τα όργανα και τη διαδικασία πειθαρχικής δίωξης εκπαιδευτικού προσωπικού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή