ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Τοποθετείται διαχωριστικό στην εθνική Αθηνών – Λαμίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επέλθουν από σήμερα έως τις 31 Ιουλίου, λόγω της εκτέλεσης εργασιών τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας. Αναλυτικότερα, θα καταληφθεί σταδιακά η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της λεωφόρου Κηφισού από την αρχή του ανισόπεδου κόμβου Δυρραχίου μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Παραλληλα, θα μειωθεί σταδιακά το ανώτατο όριο ταχύτητας σε 40 χλμ./ώρα, ενώ θα απαγορευθεί η προσπέραση των προπορευόμενων οχημάτων κατά μήκος των έργων. Παράλληλα, όμως, θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην είσοδο της Αττικής Οδού από τα Γλυκά Νερά προς την Ελευσίνα τις ίδιες ημερομηνίες, στο πλαίσιο κατασκευής της Αττικής Οδού. H κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της οδού Λεονταρίου και στη συνέχεια μέσω της οδού Παλαιοπαναγίας όπου τα οχήματα θα εισέρχονται στην Αττική Οδό από τα διόδια της Κάτζας με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο και μέσω της γέφυρας της Κάτζας απ’ όπου τα οχήματα θα εισέρχονται στην Αττική Οδό από τα ίδια διόδια με κατεύθυνση προς Ελευσίνα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΑΡΔΑΣ 2003»

Από 22 έως 27 Ιουλίου

Το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Συνάντηση Νέων – Αρδας 2003» παρουσίασαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου οι υφυπουργοί Παιδείας κ. Γ. Θωμάς, Οικονομίας και Οικονομικών κ. Απ. Φωτιάδης και ο γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς κ. Σακελλίων. Οι εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν φέτος από τις 22 έως τις 27 Ιουλίου θα περιλαμβάνουν κατασκήνωση νέων, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, αθλητικά δρώμενα, εκθέσεις και ενημερωτικές συζητήσεις.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ

Αναζητείται ο εγκέφαλος της σπείρας

Σπείρα που διακινούσε λαθραία τσιγάρα από την Ελλάδα προς τη Μεγάλη Βρετανία μέσω χωρών της Κεντρικής Ευρώπης εξαρθρώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. H σπείρα χρησιμοποιούσε δύο εταιρείες εκ των οποίων η μία εξέδιδε εικονικά τιμολόγια τροφίμων και η άλλη διέθετε τα φορτηγά της για τη διακίνηση των λαθραίων. Στις 14 Ιουλίου εντοπίσθηκε φορτηγό με περίπου 150.000 πακέτα, τα οπιοία κατασχέθηκαν. Εγκέφαλος του κυκλώματος είναι ο Γεώργιος Ανθόπουλος του Ιωάννη, που αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν τρεις Ελληνες και ένας Αλβανός. Κατηγορείται, επίσης, ο κάτοικος Ιταλίας Μπιέλλα Αμπρότζιο.

ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΑΓΡΟΤΩΕΛΛΑΔΟΣ

Σύσκεψη με τον υφυπουργό Γεωργίας

Ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους της Ενωσης Νέων Αγροτών Ελλάδας και 16 Ενώσεων από διάφορους νομούς της χώρας και υπηρεσιακούς παράγοντες είχε χθες ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Βαγγέλης Αργύρης. H σύσκεψη είχε στόχο να αντιμετωπισθούν ζητήματα που αφορούν στην οργάνωση Ενωσης Νέων Αγροτών ανά νομό, σύμφωνα και με διάταξη του νόμου 3147/2003. Επιπλέον, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων και στην υλοποίηση προγράμματος δράσης και ενημέρωσής τους από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της E.E. και την εφαρμογή της νέας Ανταγωνιστικής Γεωργίας που περιέχει.

ΜΠΟΡΝΤΩ ΓΑΛΛΙΑΣ

Διάκριση σε ελληνικό κρασί

Την ανώτερη διάκριση στο διεθνή διαγωνισμό Grand Concours des Vins du Monde στο Μπορντώ της Γαλλίας πέτυχε το Λευκό Κτήμα Γεροβασιλείου εσοδείας 2002 -που αποτελείται από τις ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Μαλαγουζιά- αποσπώντας το Trophee Citadelles. Οι επαγγελματίες δοκιμαστές κρασιών βαθμολόγησαυν 1.148 δείγματα κρασιών από 29 χώρες, από τα οποία τα 57 απέσπασαν χρυσό μετάλλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή